30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMortul pus de Dragnea în geamul Justiției | OPINIE

Mortul pus de Dragnea în geamul Justiției | OPINIE

Bătălia pentru justiție capătă accente dramatice. Pentru noi, e dramatic că statul de drept e pus în pericol de o haită de prăduitori. Pentru prăduitori, e dramatic că ar putea ajunge în pușcărie. Deci, dramatism pe toate fronturile. Dar tabăra pro-justiție a obținut un avantaj major: avizul negativ al CSM pentru legile antijustiție promovate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și susținute febril de tabăra pro-corupție.

De-acum, orice discuție se face cu acest aviz pe masă. Președintele Iohannis a reacționat prompt: „Chiar dacă avizul CSM este consultativ, Guvernul și Parlamentul nu au cum să-l ignore!“. Mi­nistrul Tudorel poate să-l ignore și să meargă mai departe cu legile nerușinate, dar riscurile sunt majore. Batjocorit de „ministrul borfașilor“, sistemul de justiție e pe punctul să explodeze. La asta se adaugă tensiunile din societate, precum și reacțiile aspre ale partenerilor noștri externi.

Nu întâmplător, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a transmis un mesaj apăsat chiar în ziua votului din CSM. Frazele ambasadorului american sunt cristal: „Statele Unite au anumite îngrijorări față de propune­rile Ministerului Justiției. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alți membri ai Guvernului, și am făcut lucrul acesta public, într-o declarație oficială. Acea de­clarație, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la București, ci a fost transmisă în numele Statelor Unite ale Americii. Guvernul Statelor Unite ia propunerile mi­nistrului Justiției în serios, este profund îngrijorat. (…) Prin reformele în justiție ce au început în 2004, România a devenit un model pentru regiune și este o inspirație pentru Statele Unite ale Americii. Vrem ca România să rămână pe direcția pe care și-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijorați că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România“.

Mesajul a creat multe migrene în triunghiul Dragnea – Tăriceanu – Toader și a declanșat multe înjurături pline de ură în tabăra borfașilor. Dar este mesajul impecabil de care societatea românească avea nevoie ca de aer! Avem a mulțumi Americii – da, Americii, căci Hans Klemm este doar un mesager – pentru că nu ne abandonează în fața marelui pericol de a aluneca spre un sistem de tip rusesc: corupt, abuziv, arbitrar și mafiot.

De altfel, cu numai câteva zile în urmă, un mesaj simi­lar a fost transmis guvernului-de-șobolani chiar la Washington. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost interpelat de omologul său american, James “Mad Dog“ Mattis, cu o întrebare neplăcută: cum mai stați cu lupta anticorupție?! Fifor, PSD-ist crescut în păpurișul politic al lui Dragnea, a dat în bâlbâială.

De regulă, când se întâlnesc doi miniștri ai Apărării, se discută probleme militare și strategice. Abordarea temei anticorupție de către ge­neralul Mattis, în discuția cu valahul Fifor, arată că americanul știa că-l are în față pe trimisul unui grup de borfași. Omul se informase: penali la șefia celor două Camere ale Parlamentului, trei miniștri penali în Guvern, imunități parlamentare apărate cu dinții… Era suficient să citească “New York Times“ și “Washington Post“, ziare care au titrat: “Partidul de guvernământ din România susține doi miniștri suspecți de corupție“. Și ce-o fi mormăit yankeul: nu, moșule, astea-s ziare mincinoase, mi-a spus mie Fifor că Guvernul PSD susține întotdeauna lupta anticorupție…

Căci așa i-a zis Fiforaș al nostru! Adică, l-a mințit. Ca și cum la București n-ar exista un Klemm și o ambasadă, care să informeze Washingtonul despre ce se mai întâmplă prin păpurișul de aici…

Aici ne aflăm în războiul pentru justiție. Dar nu e singura conflagrație declanșată de “șobolanii roșii“. Pacea socială, instaurată efemer de Guvernul Cioloș, a fost spulberată de Guvernele Dragnea 1 și Dragnea 2 pe multe fronturi. Un adevărat jihad ne-a lovit din toate părțile. Mai mulți miniștri, dresați de temutul Daddy, au creat haos în fiscalitate, asi­gurări, salarii, pensii, școală, sănătate etc.

Iată lovitura-fulger de la TVR. Conducerea a fost schimbată pe neașteptate, într-o ședință parlamentară în care subiectul nici nu se afla pe ordinea de zi. A fost introdus la “și altele“. Camuflaj total. Mișcarea de la TVR a semănat cu răsturnarea Guvernului Grindeanu: PSD-iștii și-au executat „rebelii“. Ca și Grindeanu, Irina Radu a fost numită anul trecut chiar de PSD. A pus televiziunea publică la dispoziția partidului-stat, a împins-o spre compromisuri rușinoase, dar n-a fost su­ficient. Daddy of Teleorman voia mai mult. Voia o Antena 3 la pătrat. Obediență totală. L-a enervat că mai exis­tă un Pătraru care ridiculizează “reformele“ Olguței și „belinele“ lui Dragnea. L-o fi enervat și că a fost invitat Ponta, care a spus națiunii cât de hoț e Dragnea. Mai apărea și câte-o știre aricioasă la jurnalul de seară… Să nu mai apară! Acesta e sensul schimbării neașteptate de la TVR. Mesajul e clar: Padișahul de la Belina nu mai acceptă nicio disidență, cât de mică. Nicio ironie, nicio glumiță.

Justiția îi e necesară lui Dragnea ca să scape de pușcărie. De televiziuni are nevoie ca să-i cânte programul de guvernare. Să trâmbițeze că PSD “dă“. Și să ascundă că PSD “taie“ sau “ia“. Căci PSD, după câteva luni de generozitate iresponsabilă, a intrat în etapa amputărilor (care nu trebuie arătate la TV). A reintrodus supra-acciza la carburanți. A scumpit curentul și gazele. A devalorizat leul. A început să întârzie salariile în sistemul bugetar. Măsurile populiste înghit sume enorme. Realitatea e cruntă: nu mai sunt bani.

Cea mai recentă veste proastă este o înșelătorie în toată regula: taxa de mediu. Amăgiți cu promisiunea că nu mai trebuie să plătească pentru mașinile vechi aduse din Occident, românii s-au năpustit să-și cumpere “rable“. Au fost aduse peste 500.000 de mașini second hand – record absolut. Acum, oamenii sunt anunțați că vor plăti taxe piperate. Dacă știau, unii dintre ei nu mai cumpărau. Se poate bănui că a fost o capcană, astfel încât statul să aibă ce să taxeze.

Vertijul spre anarhie nu se oprește aici. În timp ce dumneavoastră citiți acest text, guvernarea PSD-ALDE mai pregătește ceva. Nu ne lasă nici să respirăm. Iată, ne numără orele cât avem voie să ne jelim morții, înainte de a-i coborî în groapă! Să nu depășim termenul, în drum spre cimitir, că ne și taie chitanță de amendă!

Este mortul pus de Dragnea în geamul Justiției, ca să dea din mână în așteptarea pensiei speciale.

Cele mai citite

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă