4.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDonald Trump – președintele care redă bunăstarea americanilor

Donald Trump – președintele care redă bunăstarea americanilor

Cifrele boom-ului sunt fără putință de tăgadă nici măcar din partea celor mai cruzi dușmani ai săi reprezentați de  #rezist-enții finanțați de taica Soros!

În ianuarie 2017, indicele bursier Dow Jones se afla sub 20.000 de puncte (mai exact 19.827). După mai puțin de un an, pe 4 ianuarie 2018 se încheia cu un succes bursier imens: indicele Dow Jones depășind un nou prag istoric, de 25.000 (mai precis, 25.075). Indicele bursier este cel care într-o economie competitivă dă măsura pu­terii acelei economii. „De fiecare dată când vedeți această cifră urcând pe Wall Street, înseamnă locuri de muncă, înseamnă reușite, înseamnă creșterea contribuțiilor pentru pensii. Viitorul nostru target este 30.000“, a precizat sigur de succes președintele USA, Donald Trump.

Din cifrele seci publicate de către Washington Examiner reținem că pachetul de reforme fiscale inițiat de președinte și votat de majo­ritatea republicană din Congres, a dus și reducerea impozitului pentru firme de la 35% la 21%. Ca rezultat, peste o sută de mari companii au acordat prime sau măriri de salarii, iar peste un milion de salariați au beneficiat de aceste bonusuri.   

Nivelul şomajului este cel mai mic din ultimii 17 ani, în industrie fiind de numai 2,6%. Cel mai mic înregistrat vreodată în istoria SUA. Rata şomajului din rândul hispanicilor (votanţi tradiţio­nali ai democraţilor) este de 4,7%, cel mai scăzut din istorie. De altfel și rata şomajului în rândul populației de culoare este cel mai mic din ultimii 12 ani.

Această creștere econo­mică s-a văzut și pe piață, de Crăciun, vânzările cu amănuntul au înregistrat un salt de 4,9%, cel mai mare din 2011 încoace, iar vânzările pe piaţa imobi­liară au atins maximul ultimilor 10 ani. Și indicele de încredere al gospodăriilor (HCI) este cel mai mare din ultimii 17 ani.

Trimestrele II şi III ale lui 2017 s-au încheiat cu creşteri economice de peste 3%, iar potrivit previziunilor Fed, trimestrul IV va înregistra o creştere de 4%, în timp ce primul trimestru din 2018 va depăşi şi el 3%. De remarcat că patru trimestre consecutive cu creşteri de peste 3% ale economiei SUA nu s-au mai înregistrat de 13 ani.

Succesul modelului economic Trump este rezultatul liberalizărilor masive, în mandatul său fiind desființate reglementările în 16 domenii de activitate economică și înlocuite cu una singură. Cu toate aceste victorii economice consistente, toți adversarii sau dușmanii președintelui american se fac că nu văd acest adevărat boom economic, dar în schimb îi inventează – în media patronată de Soros – toate scandalurile politice, sexuale sau cu damf de cancan, posibile pe pământ!

La această campanie au achiesat din nefericire și unele starlete sau chiar vedete de la Hollywood! Nu mai puțin actrița Kathy Griffin a pozat cu o replică butaforică a capului tăiat și plin de sânge al președintelui Do­nald Trump, asemeni teroriștilor ISIS cu victimele acestora. Iar marele Robert de Niro a spus c-ar vrea să-i dea un pumn în nas! Nu avea nici o motivație, ci doar așa ca să se simtă el împlinit în plan… artistic!

Din fericire sunt și monștri sacri ai ecranului ca Susan Sarandon sau Clint Eastwood care au participat activ la susținerea campaniei prezidențiale a lui Trump și care ulterior au demascat complotul unor cercuri afi­liate democraților, la ultra campania de demonizare a președintelui SUA.

Este prima oară în istoria USA când măreața națiune americană nu este unită în jurul președintelui și asta din cauză că școala lui tai­ca Soros a produs, pe bani foarte mulți, ciraci în stare să-și vândă și mamele pentru un pumn de dolari în plus. Și în numele unei utopice „politically correct“ flutură toleranța ca stare de spirit, ei fiind cei mai into­leranți indivizi.

Gesturile celor doi mari actori Griffin și de Niro reflectă acest adevăr demn de plâns.

Dar autenticul yankeu Trump își vede parcursul său de democrat autentic și afacerist pur sânge, și asta în profitul americanului de rând.

Cele mai citite

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă