8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialCoana Chirița cu AKM | OPINIE

Coana Chirița cu AKM | OPINIE

Trebuie să ai o pușcă prea mică dacă simți nevoia să te fălești cu un AKM. Iar furculisionul Olguței e fix Kalashnikov-ul pe care a uitat Rădulescu să-l dea înapoi la Revoluție. Tirul împrăștiat al cuvintelor slobozite în limbi străine, chiar foarte străine, poate fi comparat cu o rafală trasă la întâmplare de un nesăbuit complexat. Nu poți fi altfel atunci când bărbăția ți-o dă o armă cu o țeavă mai lungă sau o funcție mai înaltă.

Să ajungi să vorbești la ONU este o onoare pe care trebuie s-o înțelegi. Nu e nicio rușine dacă nu știi limba engleză. Ba chiar e un atu în fața propriilor votanți dacă ești de la PSD. Doar le-ai promis că ești român mândru. Și-acum ce faci? Păi, ce-o să înțeleagă Floricica Dansatoarea?

Până la urmă, e mai bine că lumea nu și-a dat seama în ce limbă a vorbit Olguța. Probabil din acest motiv a și simțit nevoia să anunțe din timp în ce dialect va face următoarea cuvântare. Iar a doua a fost curat furculision pe înțelesul tuturor neamurilor Coanei Chirița. Să sperăm că, după ce a vorbit atâtea limbi străine, nu a uitat româna, precum celebrul fotbalist Răducioiu după o săptămână de stat în Italia.

Dar acesta este sindromul Coanei Chirița. Omul superficial care crede că-și poate depăși condiția dacă repetă ca un analfabet funcțional câteva expresii, încercând să epateze cu orice preț.

Rădulescu este și el un model al frustratului de succes în PSD. Când ai un pistol cu apă, probabil simți nevoia să-ți iei un AKM. Sau să-ți pui poze în slip pe Facebook. Trebuie să fii un bărbat foarte, foarte curajos și inteligent ca să spui cu mândrie că ai împrăștia manifestanții cu o pușcă-mitralieră. Și să te mai dai și în fapt că deții ilegal armament. De altfel, agerimea minții i-o poți citi printre cuvinte, amenințări, dar și în cazierul penal. Sunt curios unde l-ar încadra Țiriac. Probabil, în ambele categorii.

E înfiorător să realizezi că astfel de psihopați au ajuns în Parlament și că ei votează legi. Alături de un Șerban Nicolae sau un Codrin Ștefănescu. Aici nu mai e vorba despre un conflict în jurisdicția Curții Constituționale, e chiar de competența medicilor de specialitate care le-ar putea recomanda măcar o ținută specială. Există niște cămăși așa frumoase cu mâneci lungi care se leagă la spate.

Și-acum hai să facem un exercițiu de imaginație. Să ne închipuim că Rădulescu ar poci la ONU două limbi străine la alegere și că Olguța ar spune c-ar împrăștia manifestanții cu AKM-ul. Eu nu văd nicio diferență. Li se potrivește perfect și această schimbare de roluri pentru că au exact aceeași gândire și aceeași pregătire. Iar oamenii aceștia au fost considerați foarte buni să se ocupe de soarta noastră, a tuturor, din fruntea unor ministere sau din Parlament.

În acest timp, tot în Europa, olandezii au învățat din greșelile altora (Trump, Brexit etc.) Au ieșit la vot 81% și au anulat orice tentativă populistă de a bulversa totul și la ei.

La noi, baba și mitraliera abia au ajuns la putere. Cam asta e diferența între travail și tramvai.

Cele mai citite

Atacuri ale hackerilor pro-ruși asupra băncilor din România. BCR şi Banca Transilvania au semnalat probleme

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a emis o avertizare privind recentele atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), care au avut loc...

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Reprezentanții AEP anunță constituirea Biroului Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au anunţat că, sâmbătă, a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, fiinde...
Ultima oră
Pe aceeași temă