Iohannis nu poate opri ascensiunea PSD. Nu are iniţiativă, nu are idei, nu are curaj | OPINIE

de George Mioc

Iohannis nu poate opri ascensiunea PSD. Nu are iniţiativă, nu are idei, nu are curaj | OPINIE

Potrivit tradiţiei, ursul iese din hibernare la data de 2 februarie. Văd însă că la Cotroceni încă nu s-a deşteptat nimeni. După trei luni de când Satana de Teleorman s-a cocoţat peste ţară, domnul preşedinte Iohannis pare incapabil să iasă din bârlog şi să ne scoată din iarna pesedistă.

Da, ştiu, a avut o ieşire spectaculoasă la sfârşitul lunii ianuarie, când a coborât în stradă şi s-a dus peste guvernul lui Dragnea. Dar de atunci, tăcere. La Cotroceni domneşte obişnuita amorţeală bleagă, în timp ce PSD ocupă toată ţara.

Să vă amintesc câteva situaţii dramatice, unde intervenţia şefului statului, preşedinte al CSAT, era necesară:

Acestea sunt doar câteva evoluţii pe care şeful statului ar fi trebuie să le sancţioneze, pentru că ele vor avea consecinţe negative pe termen lung. Despre evoluţiile negative din Republica Moldova – unde se pare că am abandonat orice rol – nici nu mai discutăm. Repet, a fost bună intervenţia lui Iohannis din ianuarie, atunci când PSD a dorit să atace statul de drept, dar este complet suficient.

Sunt două elemente la care vă invit să vă gândiţi când veţi citi acest comentariu. Primul este că PSD, având o majoritate foarte confortabilă, este hotărât să guverneze pe termen foarte lung. În Parlament, nu văd să existe o opoziţie capabilă să se lupte eficient/ inteligent. În al doilea rând, poate că pare că mai este mult timp până la prezidenţialele din 2019, dar nu este aşa. Doamna Firea este cea care îşi construieşte platforma pentru o candidatură, nu Liviu Dragnea – de care şi PSD vrea să scape, fiindcă a fost lacom şi pripit. Cu o uriaşă doză de fariseism, fosta angajată a Antenei 3 ţinteşte direct publicul de dreapta, în timp ce Klaus Iohannis îl pierde: PSD, nu PNL, a avut iniţiativa de a susţine referendumul cerut de Coaliţia pentru Familie.

Mă tem că domnul Klaus Iohannis este un pericol pentru dreapta din România, pentru că PSD îl poate bate în 2019. Închipuiţi-vă un decembrie 2019 cu criptocomuniştii lui Ion Iliescu ocupând Cotroceniul. Sunteţi siguri că domnul Iohannis poate opri ascensiunea doamnei Firea? Eu personal, nu cred.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate