13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia traumatizată | OPINIE

România traumatizată | OPINIE

România nu va ieși sănătoasă de sub toxica aură a lui Liviu Dragnea, asta trebuie să ne fie clar deja. Mandatul pe care liderul PSD l-a primit, prin vot, va avea repercusiuni asupra vieții noastre dincolo de cei patru ani în care partidul său va rămâne, cel mai probabil, la putere.

Avalanșa de impostură, de ipocrizie și de ură pe care acest baron politic o girează ne va lăsa cu traume econo­mice și sociale care deja se prefigurează, fie că vorbim despre tineri, despre pensionari, despre cei de la stat sau de la privat, despre heterosexuali sau homosexuali, despre persoane fizice sau juridice.

Ne-am obișnuit să spunem că predecesorul lider social-democrat, Victor Ponta, minte precum respiră, dar Liviu Dragnea a dus minciuna la nivel de măiestrie, acea măiestrie a hoțului care-ți fură portofelul de la piept fără ca măcar să-ți dai seama. Discursul liderului PSD la învestirea noului Guvern Mihai Tudose este exemplar pentru ceea ce înseamnă un politician care nu vede dincolo de propriul interes.

„Este într-adevăr o premieră în politica românească ca o majoritate parlamentară să-și schimbe, prin moțiune de cenzură, premierul pe care l-a învestit. Dar eu spun cu toată convingerea că este un lucru bun“, și-a început discursul Liviu Dragnea. Cum a câștigat România dintr-o criză politică artificială, care a crescut euro și a speriat investitorii? Dar ce întrebare naivă e asta? „Astăzi, în urma moțiunii de cenzură, Parlamentul este mai puternic și a revenit pe locul pe care îl me­rită în raport cu puterea executivă.“ România? Să fim serioși, nu a spus și Călin Popescu Tăriceanu că poate să piară totul, numai Parlamentul să trăiască? A spus.

„Numărul de ordonanțe s-a redus și am văzut legi importante care s-au dezbătut serios în Parlament“, a continuat Liviu Dragnea, uitând să menționeze că efectele unei singure ordonanțe, 13, semnată de cel pe care acum îl repudiază, ar fi putut avea consecințe mai dramatice decât alte 100.

„Au fost dezbateri parlamentare reale, încărcate cu legitimitatea politică primită prin vot“, a insistat liderul PSD, fără a menționa, din nou, cum Comisia juridică a Senatului a renunțat la amendamentele privind legea grațierii, care l-ar fi ajutat pe șeful social-democrat, după ce tot Liviu Dragnea s-a speriat de noile proteste de stradă care se anunțau.

„Majoritatea politică a decis să schimbe Guvernul ca urmare a îndepărtării de la programul de guvernare.“ Desigur, faptul că noul Executiv a venit cu un program de guvernare radical tăiat, cu taxe noi și impozite perfide nu mai contează. „Pe cine preferați, pe cei care vă mint frumos sau pe cei care vă spun adevărul și care sunt dispuși să ia măsurile necesare, cu toate riscurile, pentru a îndrepta ceea ce nu merge bine?“, a întrebat, cu capcană, Liviu Dragnea.

Îi preferăm pe cei care spun adevărul, evident. Doar că… „Am făcut propria evaluare și le-am spus românilor care este adevărul. Am fost onești și am avut curajul să le cerem propriilor noștri colegi care nu au performat să se retragă“, s-a lăudat baronul de Teleorman, la învestirea unui Cabinet din care 17 miniștri ai Guvernului Grindeanu, majoritatea evaluați cu rezultate negative, au fost preluați în noul guvern. În frunte chiar cu Mihai Tudose, cel care a ieșit cu 0 (zero) obiective îndeplinite pe vremea când era doar ministru al Economiei. Adică acum două săptămâni.

Dar nu lăsa adevărul să strice o știre bună, spune o veche glumă de presă pe care Liviu Dragnea a transformat-o în esența politicii sale. „Domnul Mihai Tudose este un manager pe care îl consider bun, pe care îl desemnăm azi să pună în aplicare strategia de dezvoltare a României pentru următorii ani“, a declarat, așadar, omul care ne crede pe toți cam proști.

România nu va ieși sănătoasă de sub toxica aură a lui Liviu Dragnea, asta trebuie să ne fie clar deja.


Urmăreşte-l pe jurnalistul Răzvan Chiruţă şi pe reţelele sociale

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă