15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiMega turneu naţional al filmului DOCUMENTAR DE SUCCES “MARIA - INIMA ROMÂNIEI"

Mega turneu naţional al filmului DOCUMENTAR DE SUCCES “MARIA – INIMA ROMÂNIEI”

Pe peliculă apare în premieră Regina Maria în imagini color, prin prelucrarea computerizată a celor de epocă.  

Puţină lume vorbeşte că anul acesta se împlinesc 100 de aniversare a gestului crucial al Reginei Maria de a se urca în Orient Expres şi a pleca la Paris pentru a rezolva ce nu au reuşit liderii partidelor din ţară. Sosirea ei la Conferinţa de Pace de la Paris, din anul 1919, a fost un trimf. Şi aici e meritul producătorul executiv John M. Florescu, fiul unui reputat istoric român, emigrat în SUA pe timpul comunismului.

Casa lui de producţie, alături de canalul de televiziune HISTORY, va lansa “Turneul Naţional Maria – Inima Romaniei”, un eveniment itinerant ce va avea loc în mai multe oraşe din România, pe parcursul următoarelor 6 luni.

Turneul va ajunge în mai multe oraşe, oferind, mai ales tinerilor, posibilitatea de vizionare a documentarului integral “Maria: Inima României” (1 ora si 20 minute). Proiecţia va fi realizată în localităţi din întreaga ţară, centre academice sau istorice, instituţii de învăţământ sau fabrici.

Filmul prezintă viaţa extraordinară a Prinţesei născute în Marea Britanie care, la Paris, a convins aliaţii din vest să înapoieze României Transilvania şi Banatul răsăritean. 

Turneul începe la Bucureşti cu o primă proiecţie pe data de 5 noiembrie 2019, ora 19:00, la Sala Dalles. Constanţa va fi al 2-lea oraş în care filmul va ajunge la jumătatea lunii noiembrie iar publicul din Alba Iulia va putea viziona pelicula la sfârşitul lunii noiembrie.

Intrarea publicului este liberă, pe baza rezervărilor făcute în avans. Pentru rezervarea de bilete gratuite şi programul turneului în ţară, detalii se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau www.eventbook.ro.

Producţia se bucură de susţinerea Academiei Române şi a Institutului Cultural Român. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a declarat după lansarea oficială a documentarului la Ateneul Român, în toamna anului 2018: „Acesta este un film de referinţă”.

 „România este plină de eroi” – a declarat John Florescu la conferinţa de presă din 29 octombrie, organizată chiar în ziua aniversării a 144 de ani de la naşterea Reginei Maria. „Ea a fost mereu cu spiritul şi sufletul aproape de oamenii obişnuiti iar noi ne dorim să contribuim, împărtăşind publicului povestea vieţii sale.”

 În cadrul aceluiaşi turneu, Chainsaw Film Productions va oferi publicului şi posibilitatea vizionării filmului “Războiul Regelui”, documentar despre viaţa ultimului rege al României, Regele Mihai I. Filmul a avut premiera în 2016 la Pro TV şi a fost difuzat în 42 de ţări, inclusiv pe canalele HISTORY şi HISTORY 2.

 Prima vizionare a acestei pelicule in cadrul aceluiasi turneu national va avea loc la Bucuresti, pe 14 noiembrie 2019 ora 19:00, in Aula Bibliotecii Central Universitare “Carol I”. Mai multe informatii se gasesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/.

Pana in acest moment, în România cele două filme documentare au fost vizionate de peste 5 milioane de oameni, oferind publicului şansa de a urmări destinele celor doi monarhi ai istoriei moderne a României.

Bucurandu-se de prezenta oficialitatilor locale si a istoricilor, turneul va oferi sansa publicului de a afla mai multe informatii si despre echipa producatoare: renumitul Trevor Poots, producator si scenarist, istoricul Matei Cazacu, producatorul Viorel Chesaru, producatorul asociat Dan Draghicescu si Mircea Lacatus, editorul productiei.

“Noi, cei de la HISTORY, suntem bucurosi sa fim parte din acest proiect cinematografic educational si sa ne adresam publicului nostru local prin teme de referinta cu insemnatate pentru el. Dorinta noastra este sa ne implicam in initiative pe termen lung care ajuta oamenii sa-si cunoasca istoria si eroii. Suntem constienti de dragostea pe care romanii o poarta Reginei Maria si Regelui Mihai. Din acest motiv in luna august a acestui an, cu ocazia aniversarii a 75 de ani de la momentul crucial in care Romania a intors armele impotriva Germaniei, am difuzat filmele Razboiul Regelui si Maria: Inima Romaniei pe canalul HISTORY pentru a le face cunoscute povestile de viata. Acest turneu national reprezinta continuarea implicarii noastre active in promovarea marilor momente istorice.” a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă