19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiOpozanții și rezistenții României

Opozanții și rezistenții României

Pe politicienii din opoziție îi suspectez de foarte multă prostie și o doză consistentă de ipocrizie. Prin gestul său, Iohannis i-a lăsat rău de tot în offside și pe opozanți, și pe rezistenți, încercând în același timp să le sune alarma. În prostia lor, unii dintre ei, au început deja să țipe isteric la adresa președintelui. În loc să ia o pauză de gândire și să reflecteze serios asupra faptului că ei înșiși sunt o mare parte a problemei, au început cu acuze puerile.

Ne aflăm într-un punct culminant al incapacității opozanților și rezistenților de a avea vreun impact cât de cât consistent în societatea românească. PSD e PSD și probabil nu se va schimba prea curând. Iohannis are o agendă proprie, centrată în jurul a două axe principale – relația cu structurile de forță și obținerea celui de-al doilea mandat. Restul, toți, fără excepție, au fost azi niște păcălici.

Percepția curentă din societate, reflectată în sondaje, arată că ipocrizia și diletantismul partidelor de opoziție și ale rezistenților se plătesc. Scump. Ignorarea unor realități dure din România și încolonarea prostească în spatele unui idol fals al luptei anticorupție generează un efect exact invers decât cel așteptat.

Vă dau un exemplu la îndemână, propria mea persoană. Cu excepția membrilor voștri (de partid, de ONG sau de orice fel de organizație militantă), eu sunt reprezint cel mai facil vot pe care îl puteți obține. Am fost în PNL treisprezece ani, sunt un om eminamente de dreapta, îmi câștig cinstit existența și mai dau de lucru și la alții. Urăsc profund șmecherii și nu suport nedreptatea. Cred în idealul unei societăți democratice echilibrate și corecte în care puterea este distribuită corect și, mai important ca orice, este ținută în echilibru.

Sincer, când vă văd ce faceți, mi se face rău. Sunteți toată ziua cu justiția și dreptatea în gură. Criticați (pe drept) puterea dar vă faceți că nu vedeți abuzurile procurorilor. Sunteți călcați în picioare de structurile de forță dar vă gudurați pe lângă ele. Îl acuzați azi pe Iohannis dar unul n-a comentat cât de jenantă a fost Kovesi chemând-o pe Shaiddeh taman azi. Să-i dea un DVD ( pe bune????). Vă încolonați în spatele unor isterici agresivi care caută cu orice preț să fie în centrul atenției, preferabil ca și victime. Faceți crize și scandal și pe stradă, și în parlament. Ați intrat ca niște copii de școală primară în jocul șmecherilor de la PSD. Combateți steril, fără argumente, spuneți numai generalități fără detalii concrete, punctuale, măsurabile și ușor de înțeles. Și, culmea nesimțirii și aroganței, ne acuzați pe noi, cei care vedem lucrurile din alt unghi, că dăm țara pe mâna PSD-ului. În fine, rămâneți mirați că unul ca mine nu aprobă cu entuziasm ceea ce faceți.

Poate scatoalca administrată azi de Iohannis vă va trezi la realitate. Poate nu. Poate veți continua în aceeași cheie. Poate sâmbătă, la marea revoluție, veți uita din nou să taxați, pe lângă porcăriile PSD-ului și scutirea de 1 miliard din redevențe făcută de Tudose sau anchetarea pentru fapte foarte grave a zeiței Koveși. Să nu vă mirați atunci că, în loc să reprezentați soluția, sunteți de fapt o mare parte a problemei.

Evident, nu mă refer aici la cei de bună credință, cei care din motive absolut oneste ;i o oarecare doză de naivitate pe care le pot înțelege, au intrat în această horă. Mă refer la șmecherii care s-au auto-proclamat lideri ai resztenței și, desigur, la politicienii opoziției care știu prea bine ce fac.

Pentru cei care nici până aici n-au reușit să înțeleagă, acesta este un mesaj (intenționat contondent) de trezire. Dacă nu veți înțelege că isteria, jumătățile de măsură și ipocrizia nu vor face oamenii din această țară să iasă la vot pentru voi sau să rezoneze cu ceea ce spuneți, nimic nu se va schimba.

Deocamdată, dragi opozanți și rezistenți, Iohannis și Dragnea v-au făcut ca la carte. Unul gândind în perspectivă iar celălalt pentru că e șmecher. Nici unuia nu-i pasă prea mult de voi.

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă