16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăAcuzații de poliție politică! Ivan sare la gâtul lui Iohannis și îl...

Acuzații de poliție politică! Ivan sare la gâtul lui Iohannis și îl apără pe Barna

Candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, a acuzat Direcția Națională Anticorupție că intervine în cursa pentru alegerile prezidențiale, în favoarea lui Klaus Iohannis, prin deschiderea unei anchete penale ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Rise Project, la adresa prezidențiabilului USR PLUS, Dan Barna.

Iohannis, ajutat de „toate” instituțiile

Ivan susține că „toate” instituțiile statului se străduiesc să îl scoată pe Klaus Iohannis președinte pentru a doua oară „prin neprezentare”.

„Trebuie să ne dezicem total de practica instituțiilor statului de a face «curățenie» printre candidații care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis în a obține fără nici un minim efort cel de-al doilea mandat de președinte. Imixtiunea în timpul alegerilor prezidențiale din partea DNA reprezintă o practică nedemocratică de a influența cursul alegerilor și care poate arunca o umbră de îndoială asupra unui candidat, afectându-i în mod direct șansele în cursa electorală”, a spus Cătălin Ivan, marți, într-un comunicat de presă remis „România liberă”.

BEC, luat la țintă

În același timp, candidatul ADN acuză și Biroul Electoral Central de partizanat politic în privința alegerilor prezidențiale, amintind că BEC a formulat plângeri penale doar împotriva unor candidați asupra cărora trenau suspiciuni referitoare la validitatea semnăturilor adunate.

La acea vreme, BEC a reclamat doar prezidențiabilii care, din cauza neregulilor constatate, nu mai aveau strâns legal numărul minim de 200.000 de semnături pentru a participa la cursa pentru Cotroceni, printre care s-a numărat și Cătălin Ivan. Reprezentanții instituției au explicat că deși au existat nereguli la mai mulți candidați, acestea nu periclitau numărul minim de semnături pentru validarea candidaturii.

Dublu standard, în elaborarea plângerilor penale

„BEC s-a pornit să facă plângeri penale selectiv unora dintre candidații în alegerile prezidențiale în condițiile în care neregulile sesizate priveau în mod egal toate candidaturile depuse. Din acest motiv am depus sesizări penale în oglindă pentru toți candidații «săriți» în mod intenționat de BEC și am depus o plângere penală pe numele membrilor BEC”, a mai menționat Ivan.

Barna, de partea DNA

Totuși, opinia lui Cătălin Ivan nu este împărtășită de prezidențiabilul USR PLUS, Dan Barna, care a declarat că este foarte bine dacă au început verificările în privința sa și chiar a solicitat DNA să facă acest lucru.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri nu văd nicio problemă”, a spus, recent, prezidențiabilul USR PLUS, Dan Barna, potrivit Mediafax. Acesta și-a explicat decizia prin faptul că inițial, în speța sa, s-a autoseziat Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă (DLAF), organism aflat în subordinea Vioricăi Dăncilă.

 

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă