7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAlina Gorghiu anunță că PNL va elimina pensiile speciale

Alina Gorghiu anunță că PNL va elimina pensiile speciale

Gorghiu susține că prin eliminarea pensiilor speciale va înceta starea de nemulțumire generală a populației, iar dezechilibrele majore de la fondul de pensii vor dispărea astfel. 

„Astăzi, despre pensiile speciale! Vă convine să existe mai multe categorii de pensionari în România? Sunt convinsă că nu.

Iată de ce această anomalie trebuie să înceteze de urgență și PNL va acționa în consecință marți, în Comisia de muncă de la Camera Deputaților, când se vor dezbate două proiecte legislative, de la PNL și USR, privind anularea pensiilor speciale.

La contribuții egale trebuie să existe pensii egale, cu excepțiile care există în celelalte țări membre NATO și UE. Iar beneficiile vor fi enorme:

– stoparea stării de dezaprobare si nemulțumire în rândul majorității populației;
– eliminarea diferențelor foarte mari între pensia medie și cele care se impun a rămâne pensii de serviciu;
– eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii;
– alinierea legislației naționale privind sistemul de pensii cu recomandările UE.

Gogoașa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată! Așa este normal, așa este corect, se impune a fi și legal. Guvernarea PNL este una responsabilă!”, a scris ea, sâmbătă, pe Facebook.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă