15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAudierile comisarilor europeni desemnaţi încep astăzi

Audierile comisarilor europeni desemnaţi încep astăzi

Înainte ca Parlamentul European să poată vota asupra Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, comisiile parlamentare vor evalua pregătirea comisarilor desemnaţi.

Potrivit PE, fiecare comisar desemnat este invitat la o audiere publică de trei ore, transmisă în direct, în cadrul comisiei sau comisiilor responsabile cu portofoliul propus.

Pe 19 septembrie, Conferința Președinților, formată din președintele Parlamentului European, David Sassoli, și președinții grupurilor politice, a aprobat programul audierilor.

Comisarii sunt desemnați de către președinta aleasă a Comisiei împreună cu statele membre. Aceștia trebuie evaluați în cadrul comisiei parlamentare care este responsabilă cu portofoliul propus, înainte ca Parlamentul să voteze asupra Comisiei ca întreg.

Deputații europeni vor decide dacă fiecare comisar desemnat este potrivit pentru poziția propusă și pregătit să acționeze pentru abordarea îngrijorărilor cetățenilor, conform programului prezentat de von der Leyen în Parlament, în iulie. 

După audieri, comisiile pregătesc scrisori de evaluare pentru candidați. Se estimează că Parlamentul va vota asupra întregii Comisii pe 23 octombrie. 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă