4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Klaus Iohannis a obținut al doilea mandat. Rezultat zdrobitor pentru...

Breaking news! Klaus Iohannis a obținut al doilea mandat. Rezultat zdrobitor pentru Dăncilă

Sondajul IRES arată o victorie mai clară a prezidențiabilului PNL, actualul președinte Klaus Iohannis, cu 66,5 % față de 33,5 %, atât cât a obținut candidata PSD, Viorica Dăncilă.

Trebuie menționat că ambele sondaje nu iau în calcul votul românilor din Diaspora, unde se așteaptă ca președintele Iohannis să obțină un scor zdrobitor în favoarea sa. 

Sondajele reflectă estimările celor trei institute referitoare la intenția voturilor românilor pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, până la ora 19:00. Un nou exit poll va fi publicat la ora 23:00, încercând să anticipeze rezultatul final al luptei pentru Cotroceni, fiind măsurate opțiunile politice ale românilor care au votat până în ora 21:00, când au fost închise secțiile de votare din țară. 

În privința votului din Diaspora, CURS-Avangarde a măsurat 67 % pentru Klaus Iohannis și 33 % pentru Viorica Dăncilă. Deoarece datele pentru românii din străinătate sunt mult mai greu de măsurat, este posibil ca diferența dintre cei doi candidați să fie mult mai mare. 

„România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig pe ziua de astăzi. O menţiune specială pentru românii din Diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot. Este o victorie importantă, este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD (…) Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România. Vă promit, astăzi, aici, în această seară, că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi al celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi celor care nu m-au votat. Voi fi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge totuşi la vot”, a reacționat Klaus Iohannis, la sediul PNL, după publicarea rezultatelor exit poll-urilor. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă