16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Inevitabilul s-a produs! Dăncilă a demisionat din fruntea PSD

Breaking news! Inevitabilul s-a produs! Dăncilă a demisionat din fruntea PSD

„Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a spus ea, în cadrul unei declarații de presă, susţinută la finalul şedinţei CEx. 

În locul acesteia a fost numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și liderul organizației PSD Buzău. De asemenea, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu, în locul lui Mihai Fifor. Și Eugen Teodorovici a anunțat că a renunțat la funcția de președinte executiv al PSD.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților și șefului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, viitorul congres al PSD ar putea avea loc în luna februarie a anului viitor, ca urmare a opiniei majoritare a social-democraților din CEx. 

„În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime care să gestioneze în continuare alegerile locale şi generale, care vor urma anul viitor”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că Dăncilă şi-a dat demisia după ce a ascultat punctul de vedere al membrilor CEx.

„Nu a fost preluată această conducere prin forţă. Dacă ar fi fost preluată prin forţă, presupun că nu ţinea CEx şase ore şi nu şi-ar fi exprimat toată lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte după ce ne-a ascultat şi şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dăncilă. Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid”, a mai spus el.

Cele mai citite

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

Nouă cetățeni români și familiile lor au fost evacuați din Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt,...

Georgia: Mii de manifestanți din nou în stradă contra unui proiect de lege controversat privind „ influența străină”

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă miercuri seară în Georgia pentru a protesta contra proiectului de lege controversat privind ''influenţa străină'', adoptat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă