11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCălin Popescu-Tăriceanu, despre PNL, audierea în Comisia SRI și decizia ministrului Justiției

Călin Popescu-Tăriceanu, despre PNL, audierea în Comisia SRI și decizia ministrului Justiției

Călin Popescu-Tăriceanu susține că a aflat această informație din declarația de presă a ministrului Justiției. 

”Nu am avut o discuție cu domnul Tudorel Toader, nu m-a informat personal. Această declarație am văzut-o doar în spațiul public. În ciuda faptului că discutăm, pe această temă, nu m-a informat. (…) Nu am înţeles că ar fi luat o decizie, nici din presă nu am înţeles. Ministrul Tudorel Toader a spus că a făcut o evaluare, ceea e cu totul altceva. Cu siguranţă că are şi o concluzie, pentru că un raport fără concluzie nu are valoare””, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Posibila revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi a stârnit comentarii din partea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul conferinţei de presă susţinute după Şcoala de Iarnă a TLDE.

“Să ştiţi că dosarul Microsoft nu e singurul eşec care practic face să se cutremure instituţia DNA. Mi se pare grav ce s-a întâmplat pentru că acolo sunt o serie de nume, oameni oneşti, care cred că au fost acuzaţi pe nedrept, unii dintre ei. Nu s-au găsit probe acuzatoare şi dosarul a trenat destul de mult, iar oamenii aceia au avut de suferit.

Sunt procurori care fac anchete în stilul celui de la Prahova, o serie de abuzuri sexuale ca cel de la Oraviţa, sunt unii care au făcut abuzuri asupra judecătorilor şi au fost suspendaţi. Toate aceste abuzuri, precum şi numărul f mare de dosare trimise înapoi la procuratură pun sub semnul întrebării în mod serios activitatea acestei instituţii.

Chiar şefa DNA spunea acum câteva zile că majoritatea dosarelor sunt pe abuz în serviciu, o infracţiune care nu e de corupţie, dar asimilată corupţiei. De aici, bilanţul umflat.Nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă e cazul să umflăm balonul aşa de tare. Cred că domnul ministru o să aibă o analiză consistentă de prezentat şi astept să văd raportul şi concluziile. Eu nu am suficiente date, decât cele pe care le văd în spaţiul public. Nu am calitatea de ministru să fac o analiză amănunţită şi nu mă pot pronunţa. Decizia nu stă sub nicio formă la Parlament.”

Tudorel Toader anunța că va prezenta un raport în Parlament pe tema revocării Laurei Codruța Kovesi.

„Există obligativitatea legală de a prezenta un raport în Parlament. Până la sfârșitul lui februarie o să primesc raportul de activitate și de la DNA. Voi cere procurorului general să facă un raport de sinteză pe cele trei componente. Sigur că eu am raportul meu, pornind de la evaluările pe care le am eu și voi solicita președinților celor două camere să îmi creeze cadrul să prezint raportul. Ce voi spune acolo dumneavostră veți vedea și veți concluziona, dar și eu voi explica în mod vădit”, a declarat ministrul Justiției la Antena 3.

În același timp, președintele Senatului a atacat dur Partidul Național Liberal.

“M-am bucurat de participarea foarte numeroasă. Sunt tineri pe care mulţi dintre ei îi cunosc. Cred că există o certă atractivitate din partea tinerilor pentru ideile liberalismului şi pentru ALDE, care e singurul partid liberal din România. Trebuie făcută o distincţie clară între liberalism şi numele partidelor. PNL îl vad ca pe o fată în casă a statului paralel şi acest lucru îi aduce şi susţinerea, care a ajuns la un nivel critic de 21%. Două partide care aveau 20% fiecare au ajuns să însumeze atât. E reflectarea concretă a slabei susţineri pe care o are: modul în care se poziţionează PNL. Sigur că frica unora din lideri îi determină să fie complezenţi, crezând că vor scăpa. Dacă atât îi duce minte, n-au decât să continue”, a declarat Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după participarea la Şcoala de Iarnă a TLDE.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi audiat în Comisia de Control a SRI. El a precizat că a fost invitat de președintele acestei Comisii, Claudiu Manda, și a confirmat participarea.

”Am discutat cu domnul Claudiu Manda. Dumnealui m-a invitat la Comisie și bineînțeles că voi merge”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tot la Comisia SRI va fi audiat și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cel care a spus că așteaptă doar o invitație din partea lui Claudiu Manda.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă