15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCarmen Hărău (PNL) consideră că demersul ANI împotriva sa nu are susţinere...

Carmen Hărău (PNL) consideră că demersul ANI împotriva sa nu are susţinere probatorie

“Considerăm că demersul ANI nu are susţinere probatorie şi va fi demontat în instanţă, fără dificultate, după modelul numeroaselor cazuri care s-au dovedit a fi superficial instrumentate de către această instituţie”, arată sursa citată.

Conform comunicatului, mandatul de cenzor supleant la firma invocată de ANI în acuzaţiile de incompatibilitate la adresa senatorului PNL Carmen Hărău expirase de mai mult de trei ani.

“Calitatea de cenzor supleant la SC Ameritech SA, companie cu capital privat, la care ANI face referire cum că ar determina incompatibilitatea senatoarei, a fost exercitată de Carmen Hărău în perioada 02.10.2006 – 02.10.2009, aşa cum rezultă, de altfel, din adresa de furnizare informaţii emisă astăzi, la cerere, cu nr. 21014/18.05.2018, de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. La data la care Eleonara-Carmen Hărău a devenit parlamentar, respectiv 20 decembrie 2012, mandatul de cenzor supleant la SC Ameritech SA expirase de mai mult de trei ani, motiv din care această calitate nu figurează în declaraţia de interese a deputatului Hărău, în mandatul trecut, nici a senatorului Hărău în acest mandat. Prin urmare, nu se poate pune în discuţie falsul în declaraţii”, precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, senatorul liberal a fost invitat la sediul ANI, cu circa un an în urmă, pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a făcut un denunţ împotriva sa, ocazie cu care i-a fost pus la dispoziţie, spre studiu, un dosar cu sute de pagini care cuprindeau, în susţinerea denunţului, certificate constatatoare ale companiilor unde Eleonora-Carmen Hărău este acţionar, copii după numeroase contracte comerciale ale firmelor, după contracte de muncă ale acesteia şi alte documente, context în care aceasta s-a prezentat fără avocat şi a formulat opinia potrivit căreia documentele din dosar nu susţin acuzaţiile de incompatibilitate. În comunicat se menţionează că, ulterior acestui demers, ANI nu a mai cerut alte precizări.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că senatoarea Eleonora-Carmen Hărău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA.

De asemenea, Eleonora-Carmen Hărău s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 5 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială, informa vineri ANI.

Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă