12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCiolacu reacționează la alegerile anticipate ale lui Iohannis

Ciolacu reacționează la alegerile anticipate ale lui Iohannis

Preşedintele interimar al PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că social-democraţilor nu le este frică de votul românilor şi apreciază că preşedintele Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate pentru a scăpa de un guvern „dezastruos”.

”Partidului Social Democrat nu îi este frică de votul românilor, fie în alegeri anticipate fie la termen. M-am uitat si eu la preşedintele României, îi înţeleg trăirile, înţeleg că observă şi dânsul că România nu merge în direcţia bună şi consider că este normal ca să îşi dorească alegeri anticipate ca să schimbe acest Guvern dezastruos”, a declarant preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă social-democraţii vor grăbi un eventual proces de declanşare al alegerilor anticipate, Ciolacu a precizat că PSD va respecta legile ţării şi Constituţia, care nu sunt facultative, nici pentru PSD, nici pentru PNL.

”Noi vom merge şi vom respecta legile ţării care nu sunt facultative, nici pentru PSD, nici pentru PNL şi Constituţia României. În cazul în care Guvernul este demis, conform paşilor constituţionali, se va încerca crearea unei alte majorităţi. Dacă prin demisia actualului prim-ministru, fără niciun motiv, se doreşte să se provoace o criză politică în România, într-un context dificil, ca să nu fiu foarte dur, un context  complicat mondial în acest moment, să îşi asume acest lucru cei care vor lua această decizie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarant, joi, că alegerile anticipate sunt posibile, menţionând însă că nu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre eventualitatea demisiei Guvernului.

“Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a spus Iohannis.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă