4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO Coldea, la Comisia SRI: Am răspuns la acuzațiile unor ziariști...

VIDEO Coldea, la Comisia SRI: Am răspuns la acuzațiile unor ziariști care ne cultivau cu insistență

După ce a fost audiat de parlamentari, Florian Coldea a susținut o declarație de presă, citind un text de pe o foaie pregătită anterior.

Fostul prim-adjunct a precizat că va mai veni în fața Comisiei SRI, dar a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

”Audierile vor continua la o altă dată. Am reușit să atingem toate subiectele de pe agenda Comisiei. Mi-am rezervat dreptul, cu care membrii Comisiei au fost de acord, să revin cu alte detalii. Am răspuns la acuzațiile unor foști colaboratori, rezerviști, ziariști care ne cultivau cu multă insitență, a unor instituții. Am făcut din SRI o instituție modernă în mandatul meu”, a susținut Florian Coldea.

Pe de altă parte, el a spus că nu înțelege sintagma “statul paralel”, dar că el, personal, cât a fost prim-adjunct al directorului SRI, a servit “statul vertical”.

După declarația de presă a fostului general, președintele Comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a anunțat că, în întrebările adresate lui Coldea, “ne-a interesat partea de funcționare și partea de relaționare a Serviciului”.

“A fost întrebat dacă a avut vreo implicare în promovarea unui şef al Camerei Deputaţilor. A negat”, a spus Claudiu Manda, fără a indica cine a pus întebarea sau la ce președinte al Camerei Deputaților s-a referit.

La Comisia SRI vor mai fi audiați, printre alții, Traian Băsescu și Liviu Dragnea, cărora Comisia le va trimite invitații în acest sens, a precizat Claudiu Manda.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă