13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăComisia Europeană vrea să continue dezbaterile cu România pe legile Justiției

Comisia Europeană vrea să continue dezbaterile cu România pe legile Justiției

Într-o dezbatere în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Věra Jourová a afirmat de asemenea că executivul comunitar este pregătit să continue dialogul cu autorităţile române şi să îşi ofere sprijinul.

‘După 10 ani de eforturi continue, România are unul dintre cele mai bune sisteme judiciare’, a spus Jourová, care a amintit totodată că, în decembrie 2017, în ultimul raport MCV, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificările legilor justiţiei, iar de atunci dezbaterea a evoluat.

Comisarul european a amintit că Grupul statelor care luptă împotriva corupției au pornit o anchetă în ceea ce privește modificarea legilor justiției din România, iar acest raport va fi publicat în luna martie.

Věra Jourová a arătat că în această perioadă este un moment crucial, după ce primele două legi din pachetul legilor justiției au fost întoarse în Parlamentul României de către Curtea Constituțională. Jourova a spus că încă se poate ajunge la o serie de legi ale justiției favorabile sistemului judiciare.

„Vom analiza profund amendamentele care vor fi aduse legilor justiției și Codurilor Penale. Comisia Europeană va fi alături de România și va analiza foarte bine întregul proces”, a mai previzat Věra Jourová.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă