11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăConsulul din Italia, acuzat de PNL, se apără: ”Eram internat în spital”

Consulul din Italia, acuzat de PNL, se apără: ”Eram internat în spital”

Guvernul Ludovic Orban, prin vocea purtatorului de cuvant Ionel Danca a produs un fake news frapant cand a anuntat rechemarea lui Tiberiu-Mugurel Dinu  din functia de consul general al Romaniei la Milano pe motiv ca acesta ar fi trimis carabinierii peste romanii care doreau sa voteze la alegerile prezidentiale din 2014. Acuzatia a fost lansata chiar de catre Tiberiu Dinu joi, 14 noiembrie 2019, diplomatul sustinand ca in 16 noiembrie 2014 (data celui de-al doilea tur de scrutin) era internat din cauza unui puseu de tensiune.

De asemenea, Tiberiu Dinu contrazice pozitia lui Ionel Danca, potrivit careia cel dintai ar fi fost numit politic, fara sa aiba calitatea de diplomat de cariera. Mai precis, Dinu explica faptul ca face parte din Corpul Diplomatic al Romaniei de aproximativ 20 de ani.

 Declaratia lui Danca de miercuri, 13 noiembrie 2019, privind rechemarea lui Dinu

„In cazul consulului general al Romaniei de la Milano, as vrea sa va reamintesc ca aceasta decizie trebuia luata de mult, de orice guvern in orice tara normala care asista fara adoptarea niciunui fel de masura pentru un angajat, un reprezentant al statului roman trimis in strainatate care este trimis acolo sa apere drepturile si libertatile cetatenilor romani. Iar consulul propus pentru a ocupa functia aceasta la Milano este cel care, in al doilea tur la alegerile prezidentiale din 2014, a chemat carabinierii la Consulatul din Torino si va amintiti imaginile cu cetatenii romani loviti, gazati de fortele de ordine din Italia, la solicitarea acestei persoane. O astfel de persoana nu mai are ce cauta intr-o functie de reprezentare a statului roman si este o reparatie morala fata de cetatenii romani care au fost umiliti si agresati la votul din diaspora la alegerile prezidentiale din 2014”.

In replica, Tiberiu Dinu a trimis redactiei Lumea Justitiei o captura de ecran a unui e-mail transmis catre Ministerul Afacerilor Externe de catre alt diplomat, Dumitru Hrituleac (fost consilier general al Romaniei la Salonic), care in 2014 lucra la Consulatul din Milano. La 13 noiembrie 2014, acesta informa MAE de faptul ca Dinu fusese dus de urgenta la spital, cu mari sanse de a ramane internat timp de cateva zile.

Iata ce spunea Hrituleac

„Va informez ca in aceasta noapte, seful misiunii Torino a suferit un puseu de tensiune 22 si a fost internat de urgenta in spital – ora 23,45 ora Romaniei. Ma voi deplasa acum la spital. Este foarte posibil sa ramana internat in spital. Intrucat domnul Dinu este si presedinte la sectia de vot Genova, rog urgent instructiuni in cazul in care nu va mai putea realiza deplasarea. La nivelul misiunii, tot personalul este implicat in cele 9 sectii din competenta si intuiesc ca ar trebui notificat un nou presedinte, inclusiv trimiterea unei persoane din tara! Voi comunica operativ evolutii in caz”. (Luju.ro)

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă