7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăCritică dură la adresa Vioricăi Dăncilă: "Cu scrisori isterice trimise, nu o...

Critică dură la adresa Vioricăi Dăncilă: “Cu scrisori isterice trimise, nu o să reușiți”

„Doamna Dăncilă ori habar nu are ce e MCV, ori… Premierul României, cu nonșalanță care frizează absurdul, anunță Comisia Europeană că “se impune” ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Dacă aș avea câte un euro pentru fiecare politician român care se îmbățoșează anti-MCV eram bogat. De fapt, se îmbățoșează dar fac pe invers decat așa cum noi, ca țară, am promis că facem.

În caz că nu a citit ultimul raport MCV, publicat la finalul anului trecut, acesta nu sună prea bine: “Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017.”

Doamnă Dăncilă, dacă vreți să ridicați MCV, e foarte simplu – întăriți independența justiției, luptați cu corupția, inclusiv cu cea de la cel mai înalt nivel. Știu, vă e greu, sunteți de la PSD. Dar vă asigur, cu scrisori isterice trimise președintelui Comisiei, nu o să reușiți. Ba dimpotrivă.”, scrie Ghinea, pe Facebook.

Premierul Viroica Dăncilă cere, în scrisoarea transmisă lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de la acel moment, Mona Pivniceru, şi care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului, inclusiv solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale.

“Este esenţial pentru colaborarea noastră instituţională şi pentru consolidarea funcţionării justiţiei în România să lămurim dacă documentul atribuit Comisiei Europene este unul autentic, asumat instituţional, şi dacă este singurul document de acest fel, de natură să aducă ingerinţe în funcţionarea justiţiei şi separaţia puterilor în stat (…) Consider că se impun clarificări urgente, domnule preşedinte Juncker, cu atât mai mult cu cât, la solicitarea mea, ministrul Justiţiei, domnul Tudor Toader, m-a informat că transmiterea unor astfel de cerinţe imperative autorităţilor române de către Comisia Europeană a constituit o practică repetată.”, se arată în scrisoarea transmisă de Viorica Dăncilă.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă