12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăCSM n-a primit raportul prin care ministrul Justiției, Tudorel Toader cere demiterea...

CSM n-a primit raportul prin care ministrul Justiției, Tudorel Toader cere demiterea șefei DNA

În această situație, magistraţii CSM aşteaptau, vineri la prânz, ca raportul ministrului Tudorel Toader să fie publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

După primirea raportului, CSM va emite un aviz asupra propunerii de revocare a procurorului-șef al DNA, dar acest aviz al CSM are doar caracter consultativ.

Nici procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu a intrat în posesia documentului. Acesta a transmis, vineri dimineață, că aşteaptă publicarea raportului privind conducerea DNA, iar după o analiză a acestuia va prezenta un punct de vedere privind cererea ministrului Justiţiei de revocarea a Laurei Codruţa Kovesi.

“Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să prezinte un punct de vedere asupra celor două aspecte după publicarea şi analiza raportului ministrului Justiţiei”, transmite Parchetul General.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri dimineaţa, că “a auzit” că este o problemă cu site-ul instituţiei pe care o conduce, aceasta urmând a fi remediată. Toader a precizat că menţione declaraţiile făcute joi seara.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...

Elena Lasconi are sprijinul USR la alegerile din Argeș. “Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD”, susține Cătălin Drulă

Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu și Emanuel Soare sunt câțiva dintre candidații USR la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Numele acestora a fost...

“N-a fost vorba în niciun moment de suicid.” Adrian Mititelu junior, internat la spital

Adrian Mititelu Jr. a avut parte de o perioadă dificilă după meciul dintre FC U Craiova și Dinamo. Implicat intens în activitatea echipei, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă