14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor...

Dăncilă: Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor PNDL

Totodată, Dăncilă spune că în CEx se va stabili dacă PSD va merge la a doua rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

“Luni vom face şedinţă şi vom da şi această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanţelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată fiind când se vor aloca banii către administraţiile locale.
 
Iniţial, Dăncilă afirmase, joi seara, într-o emisiune la România Tv, că doreşte să dea hotărâre de guvern pentru achitarea tuturor facturilor aferente programelor PNDL 1 şi PNDL 2, susţinând că îi este “frică de faptul că viitorul Guvern va întrerupe acest program”.
 
Hotărârea de guvern privind alocarea de fonduri celor două programe nu a intrat însă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri.
 
Întrebată dacă va merge la a doua rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PSD a spus că cel care va decide este Comitetul Executiv Naţional al partidului.
 
“Vom hotărî în CEx. Dar eu cred că domnul preşedinte trebuie să ia hotărârea să ajungă la un consens cu partidele din Opoziţie”, a spus ea.
 
De asemenea, Dăncilă a spus, răspunzând unei întrebări, că membrii PSD vor decide dacă partidul va susţine sau nu în Parlament un guvern PNL.

Cele mai citite

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă