3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăDaniel Dragomir: "România este un stat polițienesc"

Daniel Dragomir: “România este un stat polițienesc”

Dosare fabricate, interceptări telefonice ilegale, arestări pe bandă rulantă, probe falsificate, imixtiune a serviciilor în procesul juridic, patroni de presă “hăituiți” pentru că au altă opinie. Cam așa descriu Daniel Dragomir și David Clarke România “liberă”, europeană a anului 2018.

UPDATE Willy Faure: Curtea a decis să dea 6 luni guvernului român să ofere un program și o documentare a măsurilor.
Romani este una dintre cele 8 tari vizate.

UPDATE Daniel Dragomir:
Multumim pentru prezenta onorabililor oaspeti.
M-am nascut la Bacau, m-am inrolat in 96 in Serviciul Secret, am facut poarte din brigata antitero, apoi am desic sa demisionez din pozitia de șef.
Toata viata am fost pregatit sa lupt impotriva teroristilor, dar nu m-am asteptat sa ajung sa lupt impotriva terorismului social din societatea romana.

Sunt aici pentru a va da doar vesti proaste
Cea mai mare fake news a Europei si Romaniei e Koveși, care lupta impotrova coruptiei. Acum lupta e foarte necesara, mai ales in tara noastra, dupa cum probabil știți.
99% din populatia României sprijina aceasta luptă. Dar altii nu inteleg cât de necesara e aceasta.
Pe de alta parte, suntem o natiune care a iesit din zeci de ani de abuz si comunism.

Am pelcat din Servicii pentru ca nu mai eram de acord cu pozitia serviciului. Am fost ridicat alaturi de sotie de acasa, copiii au fost… de la scoala, de catre DNA. Cand vorbesc despre conditiile din centrele de detentie, stiu foarte bine despre ce vb.

Minciuna face parte din strategia lui Kovesi, dar miciunile au inecput sa se prabuseasca. Ea a declarat ca aceste inregistrari ale sale sunt false, dar nu sunt. Săptămâna trecută am lansat stiri despre dosar, iar ea a trimis un mail catre organizatie si a spus ca sunt un tradator, un mincinos si a cerut sa desemneze propriul ei procuror care sa se ocupe de caz.

Al doilea subiect: cel problemele din centrele de detentie, eu le spun gulaguri. Va prezint fotografii sa vedeti conditiile din aceste centre.

UPDATE “Am stat în patul în care stătuse și Adamescu cât a fost închis”

Cand am fost arestat si plasat intr-un penitenciar de maxima siguranta, la izolare, mi s-a spus: aici a fost patul in care a stat Adamescu, atunci cand a fost inchis. Conexiunea mea cu Adamescu este ca am stat in patul sau, cand el a facut față acestor conditii tragice. Adamescu ajusese in coma, nu mai putea face declaratii.  Si-a schimbat atitudinea si a itneles si acceptat gravitatea faptelor. Refuza sa recunoasca aceste fapte grave. Acestea erau cele doua variante pe care trebuia sa le declari. La fel ca pe timpul Inchizitiei.

Apoi, cei care o sustin pe doamna Kovesi: Din punctul meu de vedere, nu se aplica prezumtia de nevinovatie.
In fata noastra exista o lupta a DNA si a altor servicii.

Suntem alaturi de Federatia Rusa si Turcia in privinta vanarii opizitiei (politica sau economica) si…. Acesta este un abuz. Dovezile sunt foarte clare.

UPDATE Mesajul meu catre Europa este ca natiunile sa inteleaga faptul ca acestea sunt actiuni ale institutiilor din această țară. Ca pe timpul Securtatii, implementeaza aceleasi masuri.

Dar ei actioneaza prin protocoale secrete intre DNA si serviciile de infomații.
Am prezentat aceste doc si o lista cu 65 nume a unor persoane care au suferit abuzuri din partea ac insittutii in fata Comisiei.

 Au fost date 502729 de mandate. ICCJ, in timpul acestor 5 ani , i s-a cerut sa cerceteze zeci de mii de dosare.

Acest raport e obtinut si contine numerele fiecarei solicitari si acceptati facute.

In legatura cu siguranta nationala, una dintre persone este Alina Bica, care a spus, in fata parlamentului la ancheta, ca atunci cand facea parte din serviciu, declarat ca erau cercetati politicieni, sportivi, antreprenori…

Acest sistem de supraveghere la scara larga, supraveghere in casa, email si toate tipurile de comunicare, intelegeti ca sunt aplicate si cetatenilor simpli.

Generalul Dumbrava a fost intervievat in Parlament timp de 6 ore.
Serviciile de Informații, care nu au dreptul conform Constitutiei sa se implice in astfel de probleme, erau in colaborare cu judecatorii.
Inca un exempl: un reporter de la Skynews care a facut un reportaj in Romania a fost acuzat de crima organizata, aderare la un grup de crima organizata si acuzat ca pericliteaza siguranta națională a Romaniei. El e deja inculpat in acest caz.

Eu numesc aceste activit drept totrtura. In romana se spune “tortionar”. Nu trebuie sa fie tortura fizica, poate fi psihica, sau impotriva familiei.
Sunt situati similare celor din gulag.

UPDATE: Lipsa unui proces corect, stai in fata unui judecator, dara cesta este colaborator al serviciilor.
Cineva sta in spate si-i spune „nu putem sa-i aratatm aceste probe”… aceasta face Romania parte a unor culturi estice dictatoriale, nu conform cu principiile europene. 

Dragomir: va mai arat fotografii. Mi-ai facut poze sa le lanseze in media, sa ma atace, sa ma compromita. Nu sunt mandru de axeste imagini, dar fac parte din trecutul meu.

UPDATE: David Clark: Multumim, e foarte interesant si diferit fata de ce stiu eu despre situatia din Romania. Sunt aici din partea Societatii, pentru a lupta impotriva coruptiei. Concluzia mea e ca in Romania, lupta anticoruptie a devenit si o violare a libertatii intr-un mod fundamental. Opiniile mele fata de ce stiam si credeam ca se intampla in Romania au fost zguduite. Practic, asistam la un atatc la adresa independentei judiciare.

Este o forma clara de intimidare impotriva societatii. Pe care si eu o reprezint si fac parte din ea, dar nu o intimidare care a reusit, neaparat.
La un an dupa ce mi-am scris raportul, concluziile mele sunt: una, justitia a devenit foartre criticata, iar lupta anticorptie a căpatat alte valente. Revolta publica este abuzata de birocrati, de institutii. S-a incercat influentarea unor rezultate la unele procese.

Al doilea lucru sesizat: separarea puterilor nu este delimitatată, pentru că în marea majoritatea a cazurilor, politicienii pot manipula procurorii, caz clar în anul în care premier era Ponta.

UPDATE: David Clark

Par acte de razbunare impotriva Guvernului, avem ceva tipic DNA: fixeaza o tinta, apoi trece la violarea legilor. In nicio democratie functionala nu exista asa ceva.

Al treilea lucru identificat de mine: Serviciile sunt in complicitate cu DNA. DNA are cces la informatii care le permite sa actioneze impotriva oamenilor. Avem si impliactii ale fostului director Sri, acum ambasador al Romaniei in SUA, Maior.

Există o mare suspiciune asupra judecatorilor. Multe dintre actiunile SRI sunt generate de dorinta de a avea o influenta mare asupra societatii romane.

Al patrulea lucru: politicienii si procurorii compromit procesele, investigatiile anticoruptie. Vedem si coruptia in sanul sistemului judiciar, judecatori care sunt implicati in aceste acțiuni. Aceasta explica urmatorul lucru pe care vreau sa-l discut: sistemul judiciar e foarte afectat de imixtiunea serviciilor în procesul judiciar. Reproduc cuvânt cu cuvânt: copy paste ale documentelor, fara a fi aduse imbunatatiri la ele, iar acestea sunt doar o parte a problemelor din sistem.

UPDATE David Clark: Romanii nu au dreptul la procese corecte, la fel ca in Rusia si Turcia.
Cand Daniel a fost arestat, i-au arestat si sotia, deci folosesc masuri de intimidare prin vulnerabilizarea familiei.
Inca ceva ce se refera la independenta justitiei, probele sunt de multe ori “făcute”, ceea ce conduce la prejudecati, care impiedica procesul de a avea un curs corect.

De exemplu, Dan Adamescu, lider din opozitie, patron al unui ziar, a devenit tinta, arestat in doua saptamani. Ar fi trebuit sa se renunte la cazul sau.
El a fost condamnat pe baza declaratiei unui singur mator, a fost tinut in conditii mizere. Nu a beneficiat de un proces corect. Ceea ce e si mai socant e ca inca e o tinta, chiar dupa moarte. Ful sau, Alexander, care se afla in Marea Britanie, a deschis un proces impotriva sistemului. In ciuda faptului ca se fla la Lodra, el a fost 

 Toate ceste instrumente de amenințare incalcă grav legislația drepturilor omului. Toata lumea vorbeste despre aceste fate. Comisia Europeană a verificat. Mandatele de arestare sunt bazate pe declarații ale unor persoane, dar nu se fac cercetări amănunțite. În Europa toti trebuie sa respecte celeasi legi. 

Ce poate fi facut? Mai întâi, Comisia Europeană trebuie sa stie ce se intampla cu adevarat in România, ca probele, judecatorii, presiunile…
După aceea, să se ia in considerare incalcarile si viciile de procedura in anumite cazuri.

În România, constatăm că, din păcate, este exercitat un control militar al civililor, ori, niciun serviciu nu trebuie sa aiba acest drept, să conducă viețile oamenilor.
 

UPDATE Daniel Dragomir: Întrebare: Avem exemple de lideri politici. Cum vedeti situatia în tari precum Marea Britanie, Franta, CIA față de modul in care se aplica justitia?
Dragomir: Primul exemplu , politicienii, asigură dimensiunea. Acum se adreseaza Curtii Europene pentru daune. Asta ne conduce catre raspunderea pe care o au SUA în sprijinul DNA.
In al doilea rand, lumea a inceput sa realizeze, anul trecut au fost realesi in procentaj de aproximativ 60%. 
UE nu intelege ca unii jurnalisti sunt agenți sub acoperire. Ei prezinta un anume punct de vedere. In 99% din cazuri, fisierele video audio sunt goale. Ei taie cuvinte din conversatie si pun altele ca sa fie conforme cu dosarul.

Dacă principiile noastre sunt democrația, transparența, nu există o lege a corporatiilor in România. Sunt zeci de cazuri în care procuorii sunt mână în mana cu unii afaceriști si distrug afacerile altora. E clar ca au si mentionat controlul civil. In decembrie, Parlamentul a cerut SRI sa-l suspende pe generalul Dumbrava. Comisia parlamentară a tras concluzia că nu trebuie să consideram ca e material clasificat, dar hai sa-l declasificam si sa-l prezentam publicului. Toți stim si admitem ca serviciile de informații sunt extrem de impotrante.
Avem probleme cu ISIS, cu crima organizata, cu inarmarea nucleara etc. …si in loc sa se ocupe de problemele reale, serviciile se pun in slujba acestor situatii si cheltuie fondurile pe aceste probleme.

UPDATE David Clark: Problemele relatate de mine, de Daniel, nu fac parte din principiile constituționale si sunt departe de rolul lor legal.
E pacat ca DNA se folseste de aceste principii pentru a la incalca in propriul interes. Nu cred ca cineva ar trebui sa puna la indoiala veridicitatea acestor probe. Înteleg pozitia Comisiei Europene, pentru că nu dorește să atraga criticile si presiunile din partea SUA. Nu e ceva neobismuit in relatia cu Romania. Dureaza de 8 ani deja.

UPDATE Daniel Dragomir: Curtea Constituțională din România a dat verdictul ca acest este neconstitnutional. Daca respecti legea, in loc sa aduni specialisti din societatea civila, de la Bruxelles, sa faci pasii corecti, se intampla invers. Cei care ies in strada spun “NU schimbati legile justiției.  De ce oamenii ar trebui sa se teama de schimbari.  Cand am fost arestat, nu aveam nicio pozitie, nu eram politician, nu eram implicat in viata politica. Sute de romani nu sunt politicieni, sunt profesori etc, oameni banali, România are 41 județe. Investitiile in România sunt aproape de ZERO. În 2017, nu am avut niciun metru de autostrada construit, nimic nu s-a facut.

UPDATE David Clark: Abuzul de putere nu e specificat clar. E clar ca avem cazuri care nu sunt considerate crude sau criminale, in majoritatea tarilor. Unele sunt considerate erori sau fapte disciplinare. DNA are dreptul de a decide ce este și ce nu este criminal. Au inclusiv un cod de amenintari pentru a influenta deciziile din mediul judiciar. Acea reformă e una dintre multele implementate anul trecut. 

 UPDATE David Clark: În SUA și Marea Britanie există procese asupra cărora planează suspiciuni, însă acestea sunt o excepție. În România ave de-a face cu o violare clara a standardelor internationale. 
În al doilea rând, Marea Britanie nu stă prea bine la acest capitol. Raspunsul Curții de Justiție din Regat, atunci când s-au prezentat dosarele e să caute mai multe asigurari de la autoritățile române. Dovezile au fost facute, persoana extradata.

UPDATE Daniel Dragomir: Daca-mi permiteti. Pe 8 oct 2016, a fost o intalnire la CSM, cand m-au gasit vinovat. Dar fostul ministru al Justiției a spus că „am mintit in fata Comisiei Europene. Nu avem acesti bani in buget asa ca a trebuie sa mint”. 
În decembrie anul trecut un roman a fost eliberat din închisoare, apoi a murit. Nu a avut acces la tratament medical. A murit la două săptămâni de la eliberare. S-a înercat să fie tratat de cancer din fonduri proprii, la el acasă. Fiecare patron de media are dosar. Dan Voiculescu, de la Grupul Antena, Dan Adamescu, România Liberă. Toată mass-media din România este sub presiune continua. Europa ar trebui sa fie mai atenta la ce se intampla in Romania.

Exista o înregistrare cu fostul președinte care vorbeste cu cineva căruia îi explica modul în care serviciile i-au spus cum vor inlocui judecatorii, iar acestia vor fi conectati la servicii. Inainte de toate, cine nu intelege realitatea, sa asculte explicatiile. Cum serviciile dispun arestarea prin intermedul judecatorilor conectati. 

 

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă