12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăFifor: Din păcate, trădarea şi-a făcut din nou loc între noi

Fifor: Din păcate, trădarea şi-a făcut din nou loc între noi

Fifor vorbeşte din nou despre tăierile de venituri pe care le va pune în aplicare opoziţia, odată ajunsă la guvernare, dar şi despre ”trădarea” care şi-a făcut din nou în PSD.

”Moţiunea a trecut, iar PSD merge în opoziţie. Se încheie una dintre cele mai bune guvernări pe care le-a avut România după Revoluţie. Pare mult spus acum, dar veţi avea ocazia să faceţi comparaţia”, a scris, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta spune că va fi ”o altă mentalitate”.

”Nu mă refer aici doar la măsurile crunte de austeritate anunţate deja. Va fi o altă mentalitate de guvernare a ţării, care nu mai pune omul în centru preocupărilor. Vine o adunătură de partide care ne-au înjurat vreme de 3 ani că majorăm prea mult pensiile şi salariile şi că scădem prea mult taxele. Este clar o altă viziune! Vor anula creşterile de venituri şi mulţi dintre voi îşi vor pierde locul de muncă. Dar veţi vedea că nu vor face nici investiţiile pentru care ne-au acuzat pe noi. Pentru că nu lipsa banilor a fost obstacolul, ci constrângerile interne şi externe, care nu permit un ritm mai susţinut. Vor veni şi vor încălca tot ceea ce ne cereau nouă să nu facem. Vor modifică legile justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, vor numi politic procurorii, vor decapita parchete sau le vor desfiinţa cu totul, vor creşte tarifele la utilităţi şi vor lăsă dobânzile să urce din nou la cer. Nu vor mai fi măsuri protecţioniste pentru economia naţională, pentru fermierii români, pentru antreprenorii noştri. Cei care vin acum la guvernare spun că o astfel de abordare este naţionalistă şi anti-europeană”, a mai scris secretarul general al PSD.

Fifor afirmă că ”mai există o şansă să oprim tăvălugul austerităţii care vine peste noi: Votul din noiembrie”.

”Puteţi trimite la Cotroceni un nou preşedinte care să sprijine un guvern pentru continuarea măsurilor sociale pe care le-am început, şi pentru aplicarea calendarului de majorări de venituri pe care, altfel, le veţi pierde. Aveţi un vot care poate însemna enorm pentru viaţa familiilor voastre în următorii 4-5 ani. Depinde de voi cum îl veţi folosi! Noi, cei din PSD, ne vom regrupa şi vom fi din nou în prima linie că să luptăm cu adevărat pentru fiecare român, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o!
Mulţumesc colegilor senatori şi deputaţi pentru modul în care au dus lupta de azi…din păcate, trădarea şi-a făcut din nou loc între noi. Dar, mergem mai departe. Pentru români şi pentru România”, a mai scris Fifor.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată cu 238 de voturi ”pentru”.

 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă