12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăFirea vrea ca Primăria să fie parte a proiectului "Cartierul Justiției"

Firea vrea ca Primăria să fie parte a proiectului “Cartierul Justiției”

„Am discutat şi despre Cartierul Justiţiei, de asemenea despre Sala Filarmonică şi galeriile de artă precum şi spaţiile pentru birouri care urmează să se construiască pe terenul central din Zona Unirii. Am înţeles de la domnul prim-ministru că este şi decizia domniei sale şi de asemenea decizia domnului preşedinte Liviu Dragnea ca acest cartier important din Capitală să se construiască, fiind implicată sută la sută şi Primăria Capitalei deoarece deţine jumătate din suprafaţă”, a spus Firea.

 Ea a menţionat că litigiile persoanelor fizice care au teren în acea zonă sunt gestionate de Primăria Capitalei, care se poate ocupa în continuare, prin specialiştii pe care îi are şi prin departamentele pe care le include, de toate autorizaţiile de urbanism şi de construcţie.

 „S-a înţeles rolul pe care trebuie să-l aibă într-un astfel de proiect Primăria Capitalei şi chiar dacă memorandumul care s-a încheiat săptămâna trecută nu prevede expres participarea primăriei la acest proiect, ci doar ministerul Dezvoltării, ministerul Justiţiei şi ministerul Culturii, se va face o corecţie în perioada următoare”, a spus Firea.

„Noi ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să înceapă construcţia Cartierului Justiţiei, este o decizie comună atât la nivel de partid, cât şi la nivel de Guvern, cât şi la nivelul primăriei generale. Este la fel de important pentru noi să se construiască Cartierul Justiţiei, dar şi Sala Filarmonică şi, de asemenea, galeriile de artă precum şi clădirile de birouri”, a adăugat primarul general.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, miercuri, că împreună cu primarii de Sector a avut întrevederi cu premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea pentru a se asigura că proiectele în ceea ce priveşte administraţia Capitalei nu sunt compromise.

Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă