21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăGeneral SPP, protecție la nivel înalt, după ce ar fi accidentat mortal...

General SPP, protecție la nivel înalt, după ce ar fi accidentat mortal un om

Pe 30 octombrie 2017, pe autostrada București-Pitești, la kilometrul 55, un ofițer al Serviciului de Protecția și pază merge pe autostradă și spulberă un om care făcea autostopul.

Nu știm dacă a fost accident, o eroare. Omul respectiv a fost spulberat de ofițerul respectiv și a murit. Procuratura ar fi trebuit să investigheze. Nu se investighează. Dar în momentul în care poliția vine, el își dă un alt nume, pentru că nu ar fi vurt să fie cercetat de Parchetul Militar.

În tot acest timp, o soție rămâne să-și plângă soțul.

„Era șase jumate, după nu ne-a mai răspuns. M-a sunat băiatul și mi-a spus. Patronul s-a dus acolo, dar l-a sunat pe băiat. L-am văzut după accident: Era rupt, cusut ca o păpușă. Avea cap rupt. Cît a stat pe masă a început să se desfacă. (…)Haine pline de sânge. Tot șeful mi-a spus că la capotă s-a făcut uite așa până la motor. Nu m-a căutat nimeni. Să vină să-mi spună cum s-a întâmplat, cum l-a luat, cum s-a făcut accidentul ca să știu. Chiar îl rog să vină să-mi spună. Nimeni nu-l mai aduce înapoi. Eu zic că e ceva aici, altfel m-ar fi anunțat”, a declarat soția victimei pentru Antena 3.

Pe 2 februarie dosarul a plecat la Parchetul Judecătoriei Găești la Parchetul Militari.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere a venit cu câteva precizări privind modul cum se face o cercetare la fața locului.

„Este scandalos. Sunt câteva fracturi de procedură, dacă mi le puteți lămuri, am putea discuta. Dar, în primul rând, accidentul chiar și ușor el se înregistrează, persoana răniotă ușor ajunge la spital. Se emite un diagnostic. Dacă el este mortal, vorbim deja de procuror. (…) A fost poliția la fața locului? Ce a constatat? Ce s-a întâmplat cu cei care au venit. Cât privește identitatea autorului nu este nicio problemă, dacă el nu spune claritatea lui. În ultimii cinci ani, direcția regim permise nu mai obligă persona să-și scrie în fișa și calitate. Fiecare declară ce vrea. Ce s-a întâmplat la cercetarea la fața locului”, se întreabă Diniță, citat de site-ul Antena 3.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă