14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAdrian Țuțuianu: Îl invităm pe Dan Andronic la audieri. O implicare a...

Adrian Țuțuianu: Îl invităm pe Dan Andronic la audieri. O implicare a serviciilor în campania electorală ar fi un lucru foarte grav

Șeful Comisiei de Control a SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat marți că jurnalistul și omul de afaceri Dan Andronic va fi audiat peste o săptămână în urma celor scrise despre o presupusă întâlnire a lui Coldea, Mario și Kovesi acasă la Gabriel Oprea.

"Am considerat că este util să-l invităm pe Dan Andronic în cursul săptămânii viitoare pentru audieri. Noi o să-l întrebăm numai de ceea ce tine de SRI, nu și de celelalte servicii. Dacă există date concrete.. n-am putut trage o concluzie din acea poveste. O implicare a serviciilor în campania electorală ar fi un lucru foarte grav.

Dacă ne rezultă elemente concrete, vom merge mai departe. Dacă nu se va face acest lucru, vom clasa cauza. Mă aștept să spună concret ce, cine, cum. Nu este necesar numai să afirmi, ci să spui clar și concret", a spus Adrian Țuțuianu.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, la B1 Tv, despre noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, pe care le cataloghează ca fiind "câștigate de Kovesi, Coldea, Maior și Oprea”. Șeful PMP a mai spus și că nu a știut că șefii serviicilor secrete s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier. 

Întrebat care este explicația lui pentru prezența Laurei Codruța Kovesi acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu am nicio explicație. (…) Eu eram la sediul de campanie. Programul meu în ziua alegerilor a fost așa: dimineață la 8.30 m-am dus la sediul de campanie, pe urmă, la ora 10 sau 11 am plecat, mi-am luat soția, am fost la vot și am revenit la sediul de campanie până noaptea în jurul orei trei, când am ieșit și am spus «i-am curuit», apoi am plecat direct acasă”. 

Traian Băsescu a făcut aceste precizări, după ce, în urmă cu câteva zile, omul de afaceri Dan Andronic a scris în Evenimentul Zilei că șefii serviciilor secrete s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea și așteptau rezultatele alegerilor din 2009.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă