14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAdrian Ţuţuianu susține că, potrivit ANI, n-a existat incompatibiltate între funcțiile lui...

Adrian Ţuţuianu susține că, potrivit ANI, n-a existat incompatibiltate între funcțiile lui de ministru și de secretar al Senatului. La una dintre ele va renunța luna viitoare

Ministrul Adrian Ţuţuianu a declarat, marţi, că Agenţia Naţională de Integritate i-ar fi transmis că n-a fost în incompatibilitate în perioada în care a exercitat, simultan, funcțiile de ministru al Apărării și de secretar al Senatului.

Adrian Țuțuianu a explicat, la Constanța, că punctul de vedere al ANI a fost solicitat chiar de el.

Totuși, Adrian Țuțuianu a precizat că va demisiona din funcţia de secretar al Senatului la începutul lunii septembrie, când începe sesiunea parlamentară.

"Am întrebat înainte dacă există o situaţie de incompatibilitate, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară, când Parlamentul nu e în sesiune, şi trebuia să există o soluţie până la data de 1 septembrie", a explicat Adrian Ţuţuianu.

Precizările de marți ale lui Adrian Țuțuianu intervin după ce USR a depus, joi, o sesizare la ANI cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Ţuţuianu.

Exercitarea de către Țuțuianu a funcției de secretar al Senatului a avut efect asupra convocării sesiunii parlamentare extraordinare. Astfel, la data de 8 august, ministrul Adrian Ţuţuianu a votat ca membru în Biroul permanent al Senatului, deşi Legea nr. 161 / 2003 prevede că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de simplu deputat sau de senator.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă