11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive...

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive ale vizitei ministrului Teodor Meleșcanu la Budapesta

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, a declarat, vineri, că România își dorește să vadă, în acest an, „consecințele pozitive” ale angajamentelor comune pe care statul român și ungar li le-au luat, în cadrul vizitei șefului diplomației române, Teodor Meleșcanu, la Budapesta, informează Agerpres.

„Ceea ce ne dorim este să fructificăm potențialul pe care vizita ministrului de Externe, domnul Teodor Meleșcanu, la Budapesta l-a creat în 27 februarie, când a avut întâlniri cu decidenți importanți din Executivul ungar, începând cu premierul Viktor Orban. Am trecut în revistă, sub auspiciile acestei vizite, toate problemele importante ale agendei bilaterale și o spun încă o dată, ne-am dori să vedem consecințe pozitive în viitor, în cursul acestui an, ale acestei vizite și ale angajamentelor comune pe care le-am făcut cu ocazia acestei vizite", a precizat Marius Lazurca.

În ce privește gardul de la frontiera cu Serbia, ambasadorul Lazurca a afirmat că nu există evoluții noi în această chestiune, dar că Ungaria ia foarte în serios protejarea propriilor frontiere și în cazul cu Serbia, a frontierei externe a Uniunii Europene.

„Nu e surprinzător, fenomenul migraționist îngrijorează cetățenii Ungariei, așadar Guvernul Ungariei, însă ceea ce concentrează, în momentul de față, eforturile Guvernului de la Budapesta este frontiera de sud a țării, mai cu seamă frontiera dintre Ungaria și Serbia", a spus Lazurca.

Ambasadorul României în Ungaria a fost, vineri, invitatul de onoare, la o masă rotundă organizată, în sala mare a Primăriei Oradea, de specialiștii în studii europene de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din Oradea, la aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul constitutiv fundamental al Uniunii Europene.

Întâlnirea numită „60 de ani de Europă Unită: cercuri și răscruci” a fost moderată de decanul facultății, Ioan Horga, alături de profesorii Lia Pop, Gabriel Moisa și Mihai Maci, în prezența a numeroși studenți, liceeni, cadre didactice și universitare. Discuțiile s-au purtat pe mai multe teme privind bilanțul integrării României în Uniunea Europeană, precum și viitorul acestei construcții în context istoric.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă