3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportBogdan Stan, şeful Fiscului: Proiectul de modernizare a ANAF cu fonduri de...

Bogdan Stan, şeful Fiscului: Proiectul de modernizare a ANAF cu fonduri de la Banca Mondială există doar pe hârtie

Proiectul de modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project – RAMP), semnat în 2013, cu fonduri de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, există doar pe hârtie, iar între anii 2015 şi 2016 a stat pe loc, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, informează Mediafax.

În anul 2013, a fost demarat un program de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), printr-un acord încheiat cu Banca Mondială, programul urmând a se finaliza în 2018. Complexitatea acestui program a fost invocată, de-a lungul ultimilor ani, ca argument pentru sincopele înregistrate de ANAF. Acum, preşedintele instituţiei spune că de fapt programul a stagnat timp de doi ani înaintea mandatului său – 2015 şi 2016 – şi că are „decalaje majore”.

„De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret”, a declarat Bogdan Stan,într-o emisiune la RFI.

Solicitat să ofere mai multe detalii, preşedintele ANAF a precizat că  „Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project – RAMP), încheiat în anul 2013, prin care România urma să acceseze fonduri rambursabile în valoare de 70 de milioane de euro pentru modernizarea administrării fiscale, există doar pe hârtie. Între anii 2015 şi 2016, RAMP a stat pe loc. Există decalaje majore faţă de calendarul iniţial care prevedea ca în anul 2018 RAMP să fie finalizat, decalaje generate de procesul dificil de evaluare a ofertelor tehnice primite din partea celor şase ofertanţi, noul termen de implementare fiind 1 ianuarie 2021”.

Potrivit şefului ANAF, întârzierea RAMP, constatată până în acest moment, şi estimarea că această întârziere poate să fie şi mai mare în următorii ani impun o regândire a opţiunilor de care dispune ANAF. „Avem nevoie de soluţii care să răspundă cât mai rapid nevoii de susţinere a activităţii curente şi care să implice costuri cât mai mici, ţinându-se seama de principiile prin care se poate consolida activitatea”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă