14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportBugetele Senatului și Camerei Deputaților sunt mărite cu 14 milioane lei pentru...

Bugetele Senatului și Camerei Deputaților sunt mărite cu 14 milioane lei pentru a organiza sesiunea Adunării Parlamentare a NATO

Bugetele Senatului și Camerei Deputaților au fost suplimentate cu aproape 14 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru finanțarea cheltuielilor aferente organizării, la București, în perioada 6-9 octombrie, a Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare NATO, informează Agerpres.

Potrivit unei hotărâri a Executivului din 12 aprilie, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial, s-a aprobat suplimentarea bugetului Senatului pe 2017 cu 3.000.000 lei, la capitolul "Autorități publice și acțiuni externe", din care 1.620.000 lei la titlul "Bunuri și servicii" și 1.380.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Totodată, s-a aprobat suplimentarea bugetului Camerei Deputaților pe 2017 cu 10.989.000 lei, la capitolul "Autorități publice și acțiuni externe", din care 724.000 lei la titlul "Bunuri și servicii" și 10.265.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Potrivit notei de fundamentare a acestui act normativ, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, odată cu aderarea României la NATO, Parlamentul a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare NATO, la care este reprezentat printr-o delegație permanentă.

Parlamentul va găzdui, în perioada 6-9 octombrie, a 63-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO).

"AP NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internațional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale și economice și, în același timp, un indicator al opiniilor colective ale parlamentarilor, indispensabil Alianței și guvernelor membre, ținând seama de tipul de operațiuni în care este angajată Alianța astăzi", se precizează în nota de fundamentare.

Conform documentului, sesiunea de la București presupune participarea a 800 de persoane și, atât din perspectiva anvergurii participării, cât și din cea a tematicilor abordate, este un reper în calendarul evenimentelor la nivel internațional în materia securității.

Cheltuielile aferente organizării acestui eveniment sunt împărțite între cele două Camere, așa cum s-a întâmplat la Sesiunile AP NATO organizate anterior la București, în octombrie 1997 și în octombrie 2011, se mai arată în nota de fundamentare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă