Carmen Dan îl critică pe premierul Grindeanu: Este premierul nimănui. Nimeni nu i-a dat o foaie și un pix să noteze propuneri de miniștri. Nu el a câștigat alegerile, nu reprezintă PSD

de Roxana Petre

Carmen Dan îl critică pe premierul Grindeanu: Este premierul nimănui. Nimeni nu i-a dat o foaie și un pix să noteze propuneri de miniștri. Nu el a câștigat alegerile, nu reprezintă PSD

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, că Sorin Grindeanu „este un premier al nimănui”, subliniind că alegerile nu au fost câștigate de el, ci de PSD. 

„Domnul Grideanu este singur. Este un premier al nimănui”, a mai spus ea, precizând că vor exista mai multe propuneri (n.r - de premier) și că fiecare membru PSD își va spune părerea.

„Vă mai spun ceva. Nimeni nu i-a dat domnului Grindeanu o foaie și un pix și i-a spus: Notează nume de miniștri. Vă garantez că nu este așa”, a spus Carmen Dan.


Citește și:  VIDEO + LIVE TEXT. Liviu Dragnea, atac la adresa lui Grindeanu: E o unealtă. Aseară parcă avea ceva în spate care îl obliga să spună acele lucruri. PSD e sub asediu. Nu îmi dau seama cine e în spate, dar e o coordonare profesionistă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi depusă, luni, la Parlament.

Totodată, ministrul de Interne a mai precizat că miniștrii și-au dat demisia din Cabinetul lui Sorin Grindeanu „din solidaritate” și că „nu sunt întâmplătoare”.

„Am vrut să dăm un mesaj foarte clar că nu mai putem funcționa în această formulă. Acest program de guvernare nu e al domnul Grindeanu, ci al partidului, în interesul românilor, pentru că trebuia implementat unitar  (...). Acel program de guvernare este urmărit cu foarte multă atenție în plan politic. Dacă nu poți merge cu măsurile, alegi să spui”, a mai spus ministrul demisionar al Internelor.

„Această decizie de a demisiona a fost o decizie pe care nu am discutat-o înainte. A fost o reacție de solidaritate, prin care am vrut să transmitem că ne dorim dialog, să se caute și să se găsească soluții. Solidaritate cu colegii mei”,  a mai spus ea.

„Războiul acesta și această situație în care ne aflăm (...) nu este generată nici de Cabinetul care și-a dat demisia, și nici de Partidul Social Democrat, care a câștigat alegerile. Nu domnul Grindeanu a câștigat alegerile, nu domnul Grindeanu reprezintă Partidul Social Democrat", a mai susținut Carmen Dan.


Citește șiMinistrul demisionar de la Interne, Carmen Dan: MAI încă își face treaba, chiar dacă, pe plan politic, s-a ajuns la o situație pe care nici miniștrii și nici conducerea PSD nu au generat-o

Coaliția de guvernare PSD - ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Ca urmare a deciziei, majoritatea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu și-a depus demisia. Joi, CEx al PSD a decis și excluderea din partid a premierului.


Citește și: VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

În această criză a intervenit și Administrația Prezidențială. Astfel, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.


Citește și: Politicianul satului: Sorin Grindeanu: Marioneta a rupt sforile şi a fugit cu circu’-n lume | ACADEMIA CAȚAVENCU

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea... Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate