21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCarmen Dan sare în apărarea lui Liviu Dragnea, în urma unei investigații...

Carmen Dan sare în apărarea lui Liviu Dragnea, în urma unei investigații RISE Project care îl vizează pe șeful PSD. Șefa Mai: Voi întreprinde toate demersurile legale pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații să le probeze

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că a făcut verificări în cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă – DGIPI, în urma unei investigații RISE Project care îl viza pe șeful PSD, Liviu Dragnea. Șefa MAI a mai adăugat că va demara toate procedurile legale pentru ca "cei care au făcut aceste afirmații să le probeze".

„Acel document emană de la o instituție. De dapt, este trecut pe document antetul unei instituții. Vorbim despre Ispectoratul de Poliție al județului Teleorman. Vă anunț că am făcut verificări serioase în registrele și acest document nu se regăsește înregistrat instituțional, cum era normal. Mai mult decât atât, am făcut verificări la DGIPI. DGIPI deja a anunțat că a emis acel document, nu s-a regăsit nici în evidențele acestei structuri. Am făcut verificări și la IGPR, nu este înregistrat acest document nici în arhiva acestei instituții, ceea ce mă face să desprind concluzia firească că acesta este un document preconceput, prefăcut în alte scopuri.

Pentru faptul că în spațiul public încă se speculează că acest document ar proveni de la DGIPI și pentru că eu consider că acest lucru afectează imaginea ministerului, vă anunț că voi întreprinde toate demersurile legale pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații, o să le probeze. Vorbesc de cei care spun că această anchetă jurnalistă are la bază un document emis de DGIPI. (…) Vă mai spun ceva în premieră de data asta. Am informații – și nu le-aș spune dacă nu aș considera că sunt informații certe – că acest document inițial nu a avut niciun antet și mă opresc aici.”, a mai spus Carmen Dan.

RISE Project a publicat o nouă anchetă care îl vizează pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC TelDrum. Publicarea materialului a fost amânată din cauza unui control efectuat de ANAF la redacția RP.

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) susține, cu referire la ancheta RISE Project care îl vizează pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că „presupusul document secret” dat publicității, joi, de jurnaliștii de la Rise Project nu îi aparține.

„Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) respinge ferm alegațiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparține unității și, ca structură responsabilă  în materia asigurării coordonării și controlului activităților pentru protecția informațiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenți. În acest context, DGPI  respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică și îsi  reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, se arată în comunicatul instituției menționate.

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă