10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCine ar putea prelua atribuţiile miniştrilor demisionari Shhaideh, Plumb şi Cuc

Cine ar putea prelua atribuţiile miniştrilor demisionari Shhaideh, Plumb şi Cuc

Social democraţii decid vineri, în şedinţa CExN, cine sunt înlocuitorii miniştrilor demisionari de la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene, scrie Mediafax. Pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării se vehiculează două nume: vicepremierul Marcel Ciolacu şi şeful PSD Constanţa, Felix Stroe.


 




 

Potrivit surselor politice, deputatul Gabriel Vlase, cel care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, ar urma să fie propus ministru al Transporturilor.

Totodată, postul de ministru al Fondurilor Europene ar urma să fie ocupat de Marius Nica. Acesta a mai deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta.





Felix Stroe, un mare apropiat al şefului PSD, Liviu Dragnea, este preferat pentru a prelua atribuţiile lui Sevil Shhaideh. 

Stroe a fost ales în fruntea PSD Constanţa după retragerea lui Radu Mazăre din viaţă publică. Într-un interviu acordat pentru info-sud est în noiembrie 2015, Stroe susţinea că a avut conflicte cu Radu Mazăre, care l-au determinat să şi plece din funcţia de viceprimar în 2003.

Potrivit Info Sud Est, Felix Stroe este unul dintre veteranii afacerilor postdecembriste de succes, managerul regiei de apă din Constanţa din anul 2003 şi preşedintele PSD din iunie 2015. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, Felix Stroe a fost o apariţie foarte discretă în mass-media şi viaţă publică. În 2015 a fost declarat incompatibil de către ANI, din cauza că ocupă simultan funcţia de manager RAJA şi consilier local, din care a demisionat. 

Cele mai citite

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă