8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportCreatoarea de modă Liliana Țuroiu a fost numită în funcția de președinte...

Creatoarea de modă Liliana Țuroiu a fost numită în funcția de președinte al Institutului Cultural Român

Senatul a aprobat numirea creatoarei de modă Liliana Țuroiu în funcția de președinte al ICR, ea fiind propusă de PSD pentru această funcție, potrivit Mediafax.

Liliana Magdalena Ţuroiu, propusă de PSD, este noul preşedinte al Institutului Cultural Român, după ce 71 de senatori au votat în favoarea ei, și 33 împotrivă.

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, plenul Senatului i-a votat pe Mirel Taloş din partea ALDE şi Krizbai Bela Dan (UDMR).

Din partea grupurilor parlamentare au fost avizaţi pentru a face parte din Consiliul de Conducere al ICR Miki Branişte, Radu Carp, Zamfir Dumitrescu, Zoe Petre, Valeriu Şuşnea, Bogdan Ion Tâlmaciu şi Tibori Szabo Zoltan.

Din partea uniunilor de creaţie au fost votaţi de senatori Ioan Cărmăzan, Aurelia Corbeanu, Damian Laurenţiu Dumitru, Ştefan Gheorghiu, Petru Lucaci, Ileana Tureanu şi Ulpiu Vlad.

Iniţial, Vlad Alexandrescu, senator USR, a cerut ca toţi candidaţii la funcţiile de preşedinte ICR să fie audiaţi, marţi, în plenul Senatului, solicitare care a fost respinsă însă de colegii săi.

Potrivit unor surse ale HotNews, Liliana Țuroiu este fina lui Adriean Videanu, iar alte surse susțin că ea ar fi chiar verișoara lui Adriean Videanu, fiind născută ca și acesta în Videle, Teleorman.

Surse politice contactate de HotNews.ro au declarat că Liliana Turoiu este fina lui Adriean Videanu. Acesta din urmă i-ar fi fost naș de cununie în urmă cu 12 ani cu primul soț, însă după divorț n-ar mai fi ținut legătura. Totuși, Liliana Turoiu a rămas apropiată de PDL în perioada în care partidul era la guvernare, fiind cunoscută mai ales de femeile din partid cărora le vindea creațiile sale vestimentare.  
 Alte surse au precizat că aceasta este chiar verișoara cu Adriean Videanu, fiind născută în Videle, Teleorman și că actualul ei soț, Florin Ionel, ocupând funcția de secretar general adjunct în Ministerul Economiei, când acest minister era condus de Videanu. 

Contactată de presă, Liliana Țuroianu nu a dorit să comenteze informațiile.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă