13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGabriela Firea: Sunt convinsă că Liviu Dragnea va invita la consultări liderii...

Gabriela Firea: Sunt convinsă că Liviu Dragnea va invita la consultări liderii coaliției. Avem majoritate parlamentară dovedită

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este convinsă că președintele Klaus Iohannis va respecta Constituția și va chema la consultării liderii coaliției guvernamentale, potrivit Agerpres.

"Cred că președintele țării va respecta, așa cum a făcut și până acum, Constituția României, legile țării precum și regula și cutuma într-o democrație. Avem o majoritate parlamentară dovedită și astăzi. Sunt convinsă că președintele va invita liderii coaliției de guvernământ cu candidatul de prim ministru și în continuare vom putea să avem la Palatul Victoria o nouă formulă guvernamentală", a afirmat Firea, după adoptarea moțiunii de cenzură.

Ea a spus că sunt mulți social-democrați "care răspund criteriilor și exigențelor de a fi prim ministru sau ministru".

"Avem colegi și în interiorul partidului și colegi de-ai noștri care au colaborat cu noi în diferite etape, chiar dacă poate acum nu sunt neapărat membri activi. Există o rezervă profesională", a explicat Firea.

Întrebată dacă viitorul premier trebuie să fie membru PSD, Gabriela Firea a replicat: "Nu îmi cereți să mă antepronunț, va fi o decizie în Comitetul Executiv și pe care o vom anunța cât de curând posibil".

Firea nu a exclus ca din viitorul Guvern să facă parte și membri ai actualului cabinet, urmând ca în primul Comitet Executiv Național să fie o discuție în acest sens.

Gabriela Firea a adăugat că nu va accepta "sub nicio formă" o eventuală propunere pentru funcția de premier.

"Vreau să îmi duc la bun sfârșit mandatul de primar general. Se spune că e mai greu să conduci o primărie decât un minister, dar mi-am asumat acest risc", a conchis ea.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă