7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportÎntrevedere între Klaus Iohannis și Nicolae Timofti. Ce au discutat cei doi...

Întrevedere între Klaus Iohannis și Nicolae Timofti. Ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în cadrul conferinței comune cuomologul moldovean, Nicolae Timofti, că Moldova poate conta pe sprijinul necondiționat al României, în ceea ce privește aderararea la Uniunea Europeană.

"România sprijină ferm şi acordă ajutor continuu pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi a avut întotdeauna o atitudine deschisă faţă de Chişinău. (…) Sprijinul este pentru cetăţenii Republicii Moldova, nu pentru anumite persoane", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că în cadrul întrevederii cu omologul moldovean, a fost dezbătută și situația din apropiata vecinătate a Republica Moldova. 

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și acordurile de liber schimb cu UE.

”Chișinăul are șansa de a cultiva avantajele comerciale”, a apreciat Iohannis.

Iohannis a mai declarat că salută rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova, care reconfirmă sprijinul pentru forţele pro-europene, adăugând că speră în formarea rapidă a unui nou guvern. Astfel, șeful statului l-a felicitat pe Timofti pentru modul în care au fost organizate alegerile locale din Republica Moldova.

"Salutăm modul democratic în care s-au desfăşurat alegerile locale, votul reconfirmând clar sprijinul pentru forţele pro-europene", a spus Klaus Iohannis, în conferința de presă susținută alături de Nicolae Timofti, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava..

la rândul său, președintele Nicolae Timofti a ținut să precizeze că dialogul politic dintre cele două țări este în contunuare consistent.

”Am purtat o discuție utilă cu domnul președinte Klaus Iohannis, pentru relația strategică. Dialogul politic este în continuare consistent. Avem împreună cu domnul președinte o întelegere asupra situației regionale”, a declarat Nicolae Timofti.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă