15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, după întrevederea cu ambasadorul SUA la București: A fost o...

Liviu Dragnea, după întrevederea cu ambasadorul SUA la București: A fost o întâlnire de substanță. Hans Klemm: E important ca Guvernul să trimită semnale corecte către investitorii străini

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, joi, după întrevederea cu Hans Klemm și Dean Thompson, că întâlnirea a fost una „de substanță”. La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la București a afirmat că România este, în acest moment, un mediu atractiv pentru investitorii străini.

„Le-am spus că sub nicio formă, cadrul fiscal din România nu își va pierde profitabilitatea. Nu există așa ceva. Nu vor fi controale la bănci”, a spus Dragnea.

Totodată, el a avut o întrevedere cu ministrul Finanțelor. „L-am rugat să capete mai multă experiență politică, pentru că este foarte importantă”.

„A fost prima lui ca ministru, emoționat, se mai întâmplă. E un tânăr în care am mare încredere, la fel și dl. prim-ministru”, a mai spus el.

În ceea ce privește activitatea Cabinetului Tudose, Dragnea a răspuns: „Palatul Victoria a înviat!”.

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a declarat, joi, la întrevederea cu șeful PSD, că România este, în acest moment, un mediu atractiv pentru investitorii străini, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre noile măsuri economice vehiculate în spațiul public, ambasadorul a răspuns: „Da, am discutat. despre relațiile noastre în domeniul securității, despre dimensiunea economică a parteneriatului nostru care poate fi afectat prin noile măsuri".

Diplomatului american a susținut că stabilitatea este importantă în menținerea unui mediu atractiv pentru investitori. „În acest moment da, dar noul guvern trebuie să facă totul să mențină această atractivitate. Și așa cum am spus (n.r. — pe 4 iulie) stabilitatea, predictibilitatea și transparența, precum și consultarea cu oamenii de afaceri străini, cu investitorii sunt importante pentru a menține această atractivitate", a arătat oficialul american la finalul unei întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, unde a participat alături de adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activității acestuia în România.

Întrebat dacă este îngrijorat în privința unor noi măsuri fiscale, Klemm a afirmat că „nu în acest moment".

„Nu în acest moment. Nu-mi place să vorbesc despre situații ipotetice, dar este foarte important ca Guvernul să trimită un semnale corecte companiilor americane, și celorlalți investitori străini", a spus ambasadorul SUA.

El a adăugat că a primit asigurări de la Liviu Dragnea că vor exista consultări atât cu comunitatea de afaceri din SUA, precum și cu întregul mediu de afaceri.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă