13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Nu am bani în Brazilia. E o înșiruire de minciuni

Liviu Dragnea: Nu am bani în Brazilia. E o înșiruire de minciuni

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la postul de televiziune România TV, că "nu are bani în Brazilia", făcând referire la anchetele RISE Project, potrivit cărora, șeful Camerei Deputaților ar avea mai multe afaceri în statul sud-american.

"Nu am bani în Brazilia. Nu am transferat bani în Brazilia. Sunt nişte hârtii fără număr de înregistrare, fără nimic. Acest document era fluturat de un individ Niţulescu din 2012. Spunea că e de la DGIPI sau de la Poliţie. Nu există nicio asumare a DGIPI. E o înşiruire de minciuni acolo. În ceea ce priveşte comunicatul DNA, acolo nu apare numele meu. Presa liberă a sistemului a spus că acest comunicat e după ce a apărut această anchetă", a spus Dragnea la RTV.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi mers în Brazilia, de mai multe ori, alături de reprezentanți ai companiei TelDrum, de patronul sinucigaș al Regiotrans, dar și de proaspăt angajata secretară de la minister, scrie Rise Project, care a publicat o anchetă semnată împreună cu reporterii unei televiziuni din Brazilia.

Astfel, jurnaliștii Rise Project ar fi obținut indicativele zborurilor care i-au adus în Fortaleza, numerele pașapoartelor folosite, precum și datele și orele exacte când au trecut prin punctele de frontieră Dragnea și apropiații șefului PSD. 

În urma acestei anchete, jurnaliștii RP au fost vizați de un control inopinat al inspectorilor antifraudă de la ANAF, în ziua în care site-ul anunțase publicarea unei anchete.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Rise Project scrie: „Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul <<Serviciul lor secret>>.”.

Liviu Dragnea a declarat, într-o intervenție telfonică la România TV, că nu are nicio legătură cu descinderea celor de la ANAF.

„Am primit un mesaj de la Rise Project acum 30 de minute. Acum am aflat de această acţiune a ANAF. Se încearcă compromiterea mea. Eu nu am nicio legătură cu venirea ANAF. Sper să existe motivaţii serioase pentru acel control. Nu am agreat niciodată când presa ostilă era călcată de anumite instituţii. Cer explicaţii publice imedait celor de la Ministeur de Finanţe şi ANAF.

Libertatea presei şi a celei dde investigaţii nu trebuie pusă în pericol. Sunt extrem de indignat. Nu am agreat niciodată aşa ceva. cer explicaţii publice de la şeful ANAF şi de la ministrul de Finanţe. Nu vreau ca cineva care lucrează în presa din România să fie inhibat. Fiecare cu meseria lui. Nu trebuie implicate instituţiile statului, dar nu vreau şi să fie o acţiune care să pună la cale compromiterea mea. Mîă gândesc la orice în perioada asta. Se poate gândi şi pe logică întoarsă", a spus Liviu Dragnea, la România TV.

Și președintele ANAF, Bogdan Stan, a anunțat într-un comunicat de presă, că inspecția care a vizat Rise Projec a avut loc în urma unei „analize de risc”.

„Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF (Direcția Generală Antifraudă, n.r.) rezultă că inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urmă unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută că urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF Bucureşti. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”, precizează șeful ANAF.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă