27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, prins cu minciuna de Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu

Liviu Dragnea, prins cu minciuna de Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, l-a acuzat de minciună pe Liviu Dragnea, după ce acesta a declarat, luni, că a cerut premierului Tudose, care a fost de acord, să prelungească şi pentru 2018 finanţarea de la buget pentru tratamentele supravieţuitorilor din Colectiv. De asemenea, și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a reclamat aceeași declarație a șefului PSD.

Cei doi tehnocrați subliniază că Ordonanța adoptată pentru plata tratamentelor răniților din Colectiv prevedea deja termenul 2018 inclusiv. Dacian Cioloș a mai adăugat că "în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonață de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text".

"Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la #Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018.
Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentul răniților de la #Colectiv până în 2018 inclusiv. (http://bit.ly/2zRp16O)
Nu-i nimic, în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonață de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text.
Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător", a scris Dacian Cioloș.

Afirmația lui Liviu Dragnea a venit în contextul în care a fost întrebat în legătură cu faptul că la Clubul Floreasca ar fi urmat să fie sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce la Colectiv sunt comemorate victimele incendiului care a avut în urmă cu doi ani, scrie News.ro.

„Am cerut premierului şi bineînţeles că are aceeaşi opinie, ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv”, a spus Dragnea, precizând că actuala ordonanţă este valabilă pentru 2016 şi 2017 şi că sunt necesare în continuare fonduri.

El a făcut acest anunţ după ce a fost întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi colegi de partid ar fi urmat să îl sărbătorească luni seară.

„Nu a fost dată în cinstea zilei mele de naştere. Ziua mea a fost sâmbătă. În fiecare luni, cam în fiecare luni, colegii deputaţi sau colegii senatori se întâlnesc de obicei la Floreasca pentru socializare. S-au întâlnit şi astăzi. Înţeleg că este şi ziua lui Gabi Petrea. Ce aş vrea să remarc cu mâhire este că şi acum după doi ani de zile se folosesc de moartea acelor copii”, a adăugat Liviu Dragnea.

În urma acestor declarații, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, l-a acuzat de minciună pe liderul social-democraților.

„Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloș. Ce an este precizat aici? Iaca… tot 2018”, a scris el pe Facebook.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă