23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMihai Tudose va cere avizul CSAT pentru trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea...

Mihai Tudose va cere avizul CSAT pentru trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN

UPDATE 17.45: Ministrul interimar al Apărării, vicepremierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că actul normativ prin care Institutul Cantacuzino va fi trecut în subordinea MApN va trimis spre avizarea celorlalte instituţii competente săptămâna viitoare, inclusiv la CSAT, potrivit Mediafax.

„Până săptămâna viitoare proiectul de Hotărâre se va trimite la avizare, se va înainta CSAT-ului pentru că trebuie şi avizul acestuia. Doamna comisar Corina Creţu a început demersurile pentru absorbţia celor 100 de milioane de euro. Lucrurile se vor desfăşura mai repede decât ne aşteptăm”, a declarat Marcel Ciolacu.


Premierul Mihai Tudose a anunțat, vineri, că va cere avizul Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT), pentru transferarea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

„Întâlnirile între Ministerul Economiei, Ministerul Apărării, Guvern au avut loc săptămânal, temele fiind industria de apărare, integrarea în industria de apărare din România a celor care doresc să fie și ofertanți pentru cei 2%. Azi am avut și o temă nouă (…) — Cantacuzino, care într-o săptămână intră în procesul de avizare, inclusiv pe aviz CSAT, și apoi să intre în Guvern", a declarat Tudose, la finalul vizitei de la MApN.

Întrebat dacă s-a discutat și despre salariile angajaților MApN, șeful Guvernului a spus că nu sunt probleme în privința aceasta.

„Rectificarea (…) este pozitivă. Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba de lipsă de bani pentru lefuri, pentru salarii, pentru pensii și așa mai departe. Deci a fost o alarmă falsă. (…) Sunt bani", a mai spus șeful Executivului.



Vizita prim-ministrului Tudose la Ministerul Apărării Naționale a avut loc în contextul în care Adrian Țuțuianu a demisionat, marți, din funcția de ministru, după comunicatul MApN referitor la plata în mod eșalonat a salariilor din sistemul militar.

La începutul ședinței de Guvern de joi, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Ciolacu să continue, pe perioada interimatului său la conducerea Ministerului Apărării, demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN. Șeful Guvernului a mai spus că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 milioane de euro.



 

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă