14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMinisterul Justiției va monitoriza declararea cadourilor, în cadrul Strategiei Anticorupţie

Ministerul Justiției va monitoriza declararea cadourilor, în cadrul Strategiei Anticorupţie

 

Ministerul Justiției va monitoriza declararea cadourilor, protecţia avertizorului în interes public şi funcţiile sensibile, în cadrul Strategiei Naţionale Anticorupţie, informează Mediafax.

Astfel, secretariatul tehnic al Ministerului Justiţiei urmează să formeze echipe de experţi care vor verifica măsurile adoptate până în prezent care vizează „consolidarea integrităţii şi reducerea vulnerabilităţilor la corupţie".

În cadrul Strategiei, vor fi evaluate mai multe instituţii, iar, în termen de 12 luni de la publicarea raportului de evaluare, respectivele instituţii trebuie să prezinte un plan concret de măsuri în sensul recomandărilor emise de echipele de experţi.

Potrivit legii, demnitarii publici, magistraţii, funcţionarii publici au obligaţia de a prezenta conducerii instituţiei în care activează bunurile primite cu titlu gratuit, în termen de 30 de zile de la obţinerea acestora. De asemenea, verificările care vizează avertizorii publici vor avea ca obiect măsurile de protecţie a acestora, în urma depunerii de sesizări sau reclamaţii din cadrul institutiilor publice.

În ceea ce priveşte funcţiile sensibile, acestea sunt considerate ca fiind cele mai expuse la corupţie, necesitând, astfel, „o politică adecvată de gestionare a personalului care ocupă astfel de funcţii", precizează sursa citată.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă