12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Apărării, Adrian Țuțuianu, la exercițiile din cadrul Saber Guardian 17: Este...

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, la exercițiile din cadrul Saber Guardian 17: Este important să reafirmăm interesul pentru flancul estic al NATO, în condițiile în care situația de securitate din regiunea Mării Negre este deosebit de complexă

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a consideră că este foarte importantă colaborarea între România şi Statele Unite, cât şi reafirmarea interesului pentru flacul estic al NATO, în condiţiile în care situaţia de securitate din regiunea Mării Negre este una deosebit de complexă, informează News.ro.

„Este foarte important pentru România şi pentru SUA că există o colaborare deosebită şi pentru noi este important să reafirmăm interesul pentru flacul estic al NATO în condiţiile în care ştiţi că situaţia de securitate din regiunea Mării Negre este una deosebit de complexă. Prezenţa trupelor americane la acest exerciţiu vine să arate interesul pe care partea americană îl arată relaţiei cu România şi parteneriatului strategic care a împlinit recent 20 de ani", a declarat ministrul Apărării, duminică, la un exerciţiu de evacuare a răniţilor de pe câmpul de luptă de la Borduşani şi Capu Midia, în cadrul Saber Guardian 17. 



 

 

Întrebat ce notă dă militarilor români, Adrian Ţuţuianu a răspuns că poate da note ca unul care nu este priceput la chestiunile militare, dar că, din discuţiile purtate cu generalii din ambele părţi, calificativul este „excelent".

„Trupele şi române şi americane şi ale altor state partenere şi-au arătat buna pregătire",a mai spus ministrul român al Apărării.

La exerciţiul de duminică a fost prezent şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.



 

 

Exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17 se desfăşoară pe teritoriul Bulgariei, României şi Ungariei, aproximativ 17.000 de militari fiind desfăşuraţi în România. În această vară, în regiunea Mării Negre, sunt programate 18 exerciţii internaţionale, la care participă aproximativ 40.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere. Saber Guardian 17 este planificat de către Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR).

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă