14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat că este...

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat că este dispus să demisioneze

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, miercuri, că este dispus să îşi dea demisia din Guvern, afirmând că se va lua o decizie după ce preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va reveni în ţară, potrivit Mediafax.

„Vom lua o decizie, aşa cum am stabilit, când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu. Desigur, (sunt dispus să renunţ la mandat-n.r.)”, a declarat ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, întrebat dacă este dispus să renunţe la mandat.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, că va iniţia o remaniere care să ducă la înlocuirea miniştrilor cu probleme penale şi a altora cu probleme de imagine.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că partidul a dat un vot de susţinere pentru ministrul Viorel Ilie şi nu intenţionează să revină asupra lui, iar orice remaniere poate fi făcută prin consultarea coaliţiei de guvernare.

”În ceea ce-l priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot, a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

El a ţinut să reamintească faptul că guvernul este în funcţie în urma susţinerii politice a coaliţiei de guvernare. ”Este firesc ca orice posibilă remaniere să se facă în urma prezentării de către primul ministru în faţa coaliţiei a motivelor care îl determină să facă o anumită selecţie în ceea ce priveşte miniştrii”, a mai spus Vosganian.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă