€4.6321 $3.9175 £5.2408

PNL va ataca la CCR modificările aduse Legii referendumului

PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările aduse legii referendumului, pe motiv că singur obiectiv vizat este reducerea „pe cât posibil”, a atribuțiilor preşedintelui, a anunțat, marți, șeful liberalilor, Ludovic Orban.

Roxana Petre 0 comentarii

PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările aduse Legii referendumului, pe motiv că singur obiectiv vizat este reducerea „pe cât posibil”, a atribuțiilor preşedintelui, a anunțat, marți, șeful liberalilor, Ludovic Orban.

 „Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor, în decurs de două zile, cred, sau trei zile. Face parte din categoria proiectelor legislative susţinute de cooperativa vechililor roşii care urmăreşte acelaşi scop: să reducă pe cât posibil atribuţiile preşedintelui. Practic prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei prin care se modifică Consituţia nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi după avizul CCR Guvernul hotărăşte organizarea referendumului.Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum”, a spus Ludovic Orban. 


În 4 septembrie, deputaţii membri ai Comisiei Juridice au formulat, luni, cu majoritate de voturi, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.3 / 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Propunerea prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

Prin această lege se urmărește organizarea referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei că uniunea dintre un bărbat şi o femeie, promovat de Coaliţia pentru Familie. Iniţiativa cetăţenească de modificare a Consititutiei se află în circuit parlamentar. Această a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi aşteaptă să primească vot în Senat. 

Citește totul despre:

loading...
Loading...