17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose a discutat cu ambasadorul Marii Britanii la București: Vom...

Premierul Mihai Tudose a discutat cu ambasadorul Marii Britanii la București: Vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectați de Brexit

Premierul Mihai Tudose a discutat, marți, cu ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, despre negocierile pentru Brexit și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Astfel, șeful Executivului a subliniat că Executivul își dorește să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc și trăiesc în Regat să fie respectate și protejate, iar relațiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state.

„Marea Britanie este și va rămâne un partener și prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectați de Brexit. În același timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilități fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relațiilor economice", a spus Mihai Tudose.

La rândul său, ambasadorul Brummell i-a înmânat premierului român o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May. Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Uniunea Europeană și a apreciat contribuția comunității de români pentru societatea britanică.

„Românii care lucrează, studiază și trăiesc în Marea Britanie sunt bine-veniți. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenți români, lucrează medici și ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră'', a mai spus diplomatul britanic. 

Totodată, Brummell a subliniat interesul pentru încurajarea investițiilor și a schimburilor comerciale bilaterale, remarcând faptul că investițiile britanice s-au concentrat mai mult în București, deși există potențial de dezvoltare și în restul țării. Ambasadorul Marii Britanii a reamintit că au fost constituite filiale ale Camerei de Comerț Româno-Britanice în Cluj și Timișoara, ceea va oferi o nouă dinamică relațiilor economice.

Un alt subiect al discuției s-a referit la candidatura României pentru statutul de membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), context în care premierul Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru susținerea candidaturii țării noastre, având în vedere rolul său important în cadrul acestei organizații internaționale.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă