10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose nu este de acord cu impozitarea Bisericii. Despre demiterea...

Premierul Mihai Tudose nu este de acord cu impozitarea Bisericii. Despre demiterea lui Eugen Teodorovici: A înțeles greșit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt

Premierul Mihai Tudose susține că nu este de acord cu impozitarea veniturilor Bisericii și l-a criticat pe Eugen Teodorovici, că „s-a transformat în purtător de cuvânt”, după ce a făcut aceste afirmații, la un post de televiziune, informează Mediafax.

„Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere”, a răspuns Mihai Tudose, întrebat despre oportunitatea impozitării veniturilor BOR. Totodată, el a explicat de ce l-a eliberat pe Eugen Teodorovici din funcția de consilier onorific.

„Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înţeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”, a mai spus premierul.


Citește și:  Din nou despre impozitarea Bisericii. De ce mai este BOR stat în stat | OPINIE

Dezbaterea cu privire la impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, relansată de către fostul consilier al premierului Mihai Tudose, nu trebuie să treacă dintr-o extremă în alta. BOR nu mai poate beneficia de statutul privilegiat pe care îl are în prezent în relație cu instituțiile de control, dar nici nu e cazul ca statul să transforme Patriarhia Română într-o sursă de bani pentru acoperit găurile guvernării, așa cum sugera Orlando Teodorovici.


El a fost întrebat punctual dacă este de acord cu impozitarea Bisericii Ortodoxe Române. În acest context, Mihai Tudose a răspuns: „Nu!”.

Într-un interviu acordat Digi24, Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi fost consilier onorific al premierului Tudose, a vorbit despre ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.


Citește și:  Un consilier al premierului Tudose vrea ca veniturile BOR să fie impozitate. Ce i-a propus Eugen Teodorovici Patriarhului Daniel

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a susține, la postul de televiziune Digi24, că este nevoie de un plan concret pentru impozitarea veniturilor Bisericii Ortodoxe Române. Fostul ministru de Finanțe a propus și un plan în acest sens.


„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social”, a declarat Eugen Teodorovici.


Citește și:  Klaus Iohannis: “Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare o aventură fiscală”

"La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.


 

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă