7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPreședintele PSD, Liviu Dragnea: Iohannis va fi interesat de stabilitatea României. Toate...

Președintele PSD, Liviu Dragnea: Iohannis va fi interesat de stabilitatea României. Toate mesajele pe care le-a dat sunt corecte

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în prima conferință de presă, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut, că preşedintele Klaus Iohannis va fi interesat de stabilitatea României şi va accepta propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier.

 

"Sunt absolut convins că președintele Iohannis va fi interesat de stabilitatea României. Toate mesajele pe care le-a dat sunt absolut corecte și de apreciat. Sunt convins că luni, când vom fi prezenți la Cotroceni, va accepta propunerea noastră", a declarat Dragnea.

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a mai anunțat că are patru variante de premieri, însă la Cotroceni va merge cu o singură propunere. Noul șef al Executivului trebuie să fie un om "cinstit, muncitor și integru". 




241 de parlamentari au votat, miercuri, în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă