15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele PSD, Liviu Dragnea: Săptămâna viitoare va avea loc o analiză a...

Președintele PSD, Liviu Dragnea: Săptămâna viitoare va avea loc o analiză a activității Guvernului Tudose

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, la postul de televiziune România TV, că săptămâna viitoare va avea loc o analiză a activității guvernului, aceasta urmând să se desfășoare "între colegi", nu în sistem de "inchiziție, cu testul grilă în mână".

"Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o așteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine și ne prezintă ceea ce a prezentat deja — raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână și cum are de gând să abordeze discuțiile cu președintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliției. (…)

Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce vroia și rostogolea ceea ce vroia la televizor. Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Și Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (…) și care muncește foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanță de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine și prezintă coaliției ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare.

Așa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca niște inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere și cu testul grilă, suntem niște colegi", a declarat Dragnea duminică seara, la Romania TV.

El a adăugat că întâlnirile cu coaliția de guvernare sunt necesare, pentru că împreună s-au câștigat alegerile.

"Împreună am câștigat alegerile, împreună muncim și depunem eforturi ca acest an de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii sau de aprobări politice, pentru niște decizii care țin de actul de guvernare, e firesc să fie o discuție în coaliție și coaliția să sprijine. (…) Dar regula va fi că în fiecare zi de vineri va fi transmisă liderilor coaliției materialul pentru luni și să fie o discuție aplicată. Este o metodă de abordare care mie îmi place foarte mult și care îmi dă mari speranțe.

Această nouă echipă guvernamentală a depus eforturi foarte mari, a stat de dimineața până noaptea târziu, a fost un tur de forță al prim-ministrului și al celor trei vicepremieri, s-au întâlnit cu mai mult de jumătate dintre miniștri și cu o parte importantă din instituțiile cheie urmează săptămâna viitoare. Am stabilit deja 45 de acțiuni, o parte au fost implementate, celelalte urmează (…) Decizia de schimbare a Guvernului a fost una bună și ne dă speranța că actul de guvernare va reveni în matca lui", a menționat liderul PSD.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă