15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportProiectul de lege privind grațierea unor pedepse a fost adoptat tacit în...

Proiectul de lege privind grațierea unor pedepse a fost adoptat tacit în Senat

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai, scrie Agerpres.

"Este vorba despre proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Inițiativa legislativă se consideră adoptată prin împlinirea termenului", a spus președintele ședinței de plen de luni, Claudiu Manda.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declara săptămâna trecută că proiectul legii grațierii nu poate intra pentru dezbatere pe ordinea de zi a plenului Camerei superioare întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul suplimentar al Comisiei juridice pentru acest act normativ.

Înregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind grațierea unor pedepse a fost dezbătut și amendat semnificativ în Comisia juridică, aceasta acordându-i raport de admitere pe 8 mai.

Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliția PSD-ALDE, care a susținut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului și nu în varianta Comisiei juridice.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă