10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportReacția lui Liviu Dragnea, după exploziile de la două biserici creștine din...

Reacția lui Liviu Dragnea, după exploziile de la două biserici creștine din Egipt: Din păcate, nici în Duminica Floriilor, nu am fost cruțați de noi atacuri teroriste. Suntem solidari cu poporul egiptean

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, și-a exprimat, duminică seara, solidaritatea cu poporul egiptean, ca urmare a atentatelor cu bombă care au vizat două biserici creștine din Egipt, care au avut loc în ziua de Florii.

„Din păcate, nici în Duminica Floriilor, nu am fost cruțați de noi atacuri teroriste. Peste 40 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în atacurile asupra bisericilor copte din localitățile Tanta și Alexandria din Egipt. Suntem solidari cu poporul egiptean și susținem eforturile de combatere a fenomenului terorist, în oricare dintre formele sale! Un bilanț tragic al acestei săptămâni: atacul cu arme chimice din Siria, atacul terorist din Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, iar astăzi, din nou, de două ori, atacuri teroriste în biserici, adică exact lăcașele care, prin definiție, sunt dedicate păcii… și, tot în săptămâna care se încheie, românca rănită în atentatul de la Londra a încetat din viață", a scris șeful PSD, Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Și premierul Sorin Grindeanu și Ministerul de Externe și-au exprimat solidaritatea cu familiile victimelor atentatelor din Egipt.

 

Două atentate cu bombă revendicate de SI au vizat biserici copte din Alexandria și Tanta, cauzând moartea a 44 de persoane și rănirea a peste 120.

Primul atac a vizat o biserică creștină coptă din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, iar al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creștine Sfântul Marcu din orașul Alexandria. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică și a plecat de acolo cu puțin timp înaintea deflagrației.
 
Ca urmare a atacurilor, președintele Egiptului a anunțat instituirea stării de urgență, timp de trei luni.

Două biserici din Egipt au fost vizate, duminică, de explozii cu bombă. Astfel, cel puțin 11 persoane au murit și alte câteva au fost rănite, într-un atentat care a avut loc, în ziua de Florii, la o biserică creștină din orașul egiptean Alexandria. Anterior, și o biserică din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, a fost vizat de un atac cu bombă, care a cauzat moartea 25 de oameni și rănirea a 78.

Membrii Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite au calificat drept „lașe” cele atentatele cu bombă. Într-un comunicat, Consiliul a chemat toate statele membre să colaboreze cu guvernul egiptean pentru a aduce în fața justiției pe autorii acestor atentate, care au fost revendicate de gruparea Stat Islamic (SI). Astfel, cele 15 state membre ale Consiliului au prezentat „condoleanțe familiilor victimelor și guvernului egiptean și doresc o rapidă și completă recuperare a răniților".

Totodată, membrii Consiliului de Securitate au „reafirmat că terorismul sub toate formele sale reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa păcii și securității internaționale”.

Cele mai citite

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă